Розовата вода възстановява естествения блясък на косата. Тя съдържа витамин А, B3, C и E, които са отговорни за нейния растеж. Може да добавите розовата вода към всичките си продукти за коса. За предотвратяване на мазна коса, може да нанесете върху памучен тампон розовата вода, като го втривате по целия скалп. След това измийте косата си. Това е ефективен метод, който не изсушава косъма, за разлика от шампоаните против омазняване.

Розовата вода работи добре и при суха коса. Тя може да успокои скалпа, тъй като го овлажнява по естествен начин. За максимални ползи може да смесите еднакви части розова вода с глицерин. След това нанесете сместа върху косата и масажирайте. Оставете да подейства за около 15 минути и изплакнете. За най-добри резултати повтаряйте веднъж седмично.

Може да комбинирате розова вода, масло от жожоба и витамин Е за възстановяваща маска срещу увредена коса. Благодарение на тази смес, се повишава кръвообращението в скалпа, а космените фоликули стават по-силни. Така се подобрява общото състояние на косата, тъй като се намалява шансът от накъсването ѝ, а косъмът става здрав и плътен.

Още по темата

Пърхотът е упорит, а шампоаните запушват скалпа с тежки химикали. В този случай може да използвате отново розовата вода.

Още за ползите на розовата вода за косата четете в Puls.bg