IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масаж на лицето с лед – защо не?

27 септември 2018 11 00

Ето 5 изненадващи ползи

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Смяната на сезоните може да се отрази зле на кожата. Времето се променя, появяват се студ и вятър, които правят лицето по-сухо и грубо. Освен специфичната козметика, може да намерите решение на проблема у дома – във фризера.

Сигурно сте чували, че някои известни личности подмладяват кожата като я масажират с торбичка, пълна с лед. Ако не сте пробвали този натурален метод, съветваме ви да опитате, защото наистина има полза от него.

Кои са най-големите предимства на масажа с лед?

По-сияйна кожа

Поставянето на кубчета лед на лицето в края на натоварения ден има освежаващ ефект. Те подобряват циркулацията на кръвта в кожата и я правят по-сияйна. При първия допир кубчетата свиват кръвоносните съдове по лицето, след което започва да циркулира повече кръв към него и кожата се освежава.

Намалява акнето

През лятото кожата се омазнява и замърсява повече, което е предпоставка за появата на акне, с което трябва да се справите в началото на есента. Не стискайте пъпките с нокти, а ги натрийте с лед след като почистите добре лицето си с мицеларна вода. По този начин ще сведете до минимум производството на излишен себум в кожните клетки. „Леденият масаж“ е за предпочитане и при възпаление.

Подобрява абсорбацията на козметиката

Ледът помага на кожата по-лесно и бързо да абсорбира козметиката, която сте нанесли върху лицето. Например, ако сте си сложили нощен крем или серум преди лягане, вземете кубче лед и с него натрийте добре лицето. По този начин полезните съставки на продуктите ще навлязат в дълбочина.

Елиминира кръговете под очите

Натриването на кожата под очите с лед намалява отока и премахва черните кръгове. Все пак трябва да се внимава, защото кожата в тази област на лицето е много нежна. Вземете лед от фризера и го поставете в чисто найлоново пликче. След няколко минути потупвайте леко засегнатата област, но не натискайте силно. Поставянето на охладени лъжици под очите върши същата работа.

Намалява бръчките

В хода на времето кожата се променя. Няма как да спрем стареенето ѝ, но може да намалим появата на бръчки и фини линии в областта на лицето чрез натриването му с торбичка с ледени кубчета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари