IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предотвратим поява на акне?

2 октомври 2018 06 40

Няколко работещи съвета

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Акнето е сериозен дерматологичен проблем, който изисква много специален подход. Проблемната кожа винаги е имала по-специфични изисквания, които се отнасят не само до продуктите, но и до цялостната хигиена.

Така, както могат да успокоят определени симптоми, тези съвети са в състояние да подобрят и дори да предотвратят появата на проблеми от този характер.

За целта събрахме за вас на едно място топ 3 съвета против акне.

1. Поддържайте лицето си чисто

Независимо дали имате или нямате акне, изключително важно е да почиствате лицето си поне два пъти дневно, за да премахвате замърсяванията и излишната мазнина на кожата по повърхността ѝ. Трябва да имате предвид, че повече от две почиствания на лицето на дневна база не са препоръчителни, защото в този случай може да доведе до изсушаване.

2. Хидратирайте

Много продукти за акне и проблемна кожа съдържат съставки, които могат да изсушат кожата, затова винаги използвайте допълнителен хидратант. Има разнообразни продукти, които са създадени специално за суха, комбинирана или проблемна кожа.

3. Внимавайте какво поставяте върху косата

Избягвайте всякакви продукти, които съдържат парфюми, масла или са гелове върху косата. Ако подобни неща не влияят добре върху лицето ви, могат да запушат порите и на косъма, с което да доведат до раздразнения. Използвайте щадящи шампоан и балсам и освен това се старайте да прибирате кичурите така, че да не са в постоянен контакт с кожата на лицето ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари