IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BioApteka влиза на българския козметичен пазар с гамата Honey Therapy

17 октомври 2018 07 22

Концепцията на новата серия продукти за кожа и коса е базирана изцяло на свойствата на природните суперхрани

Снимка: Bilka

Снимка: Bilka

BioApteka е новата козметична марка на българския пазар, изцяло базирана на свойствата и полезните качества на суперхраните. Концепцията и технологичната разработка на серията е на Bilka Lifestyle. Първата гама, с която новият бранд се представя пред българските потребители, е Honey Therapy. Тя продължава философията на компанията да създава козметика, вдъхновена от богатството на естествените природни съставки и създадена в унисон с най-новите научни постижения в областта.

Брандът стартира комуникацията си със закачливото послание “Hello, Honey!“. Което обаче съвсем сериозно е и своеобразна покана към всички потребители, отговорни не само към храните, които консумират, но и към грижата за тялото, кожата и косата си. Козметичната серия е разработена, следвайки най-съвременните тенденции в козметиката. И неслучайно е базирана на свойствата на меда, който за момента е по-познат като суперхрана, част от ежедневното ни кулинарно меню. Но неговите качества и полезни съставки са не по-малко стимулиращи и въздействащи на кожата, косата и устната кухина.

Медът и производните от него екстракти са едни от най-силните регенератори и „щитове“ на кожата. Благодарение на уникалния си бленд от захари, ензими, минерали, витамини и аминокиселини, медът има едно от най-силните антибактериални действия за кожата и е може би един от най-мощните природни антиоксиданти.

Сред другите ключови съставки на продуктовата серия, подчинена изцяло на природните универсални средства за поддържане на здравето и красотата, са мощният антиоксидант натурален пчелен восък, масло ший, какаово масло, растителен глицерин, ментово масло и много други естествени масла. Благодарение на натуралния си произход този коктейл от honey съставки регенерира клетките на кожата и косата от корена до върха, хидратира, защитава от неблагоприятните въздействия на околната среда и подхранва.

Портфолиото на Honey Therapy включва 11 продукта, създадени изцяло на основата на суперхраната мед, пчелното млечице и прополиса. Гамата включва продукти с грижа за лицето (дневен и нощен крем, балсам за устни), за тялото (крем за ръце, тоалетен сапун, душ гел и крем за тяло), за косата (шампоан и балсам) и за устата (паста за зъби и вода за уста).

Хората обикновено свързват меда с неговите вкусови качества и полезното му действие за организма. Истината обаче е, че медът има многовековна история именно като един от най-мощните и естествени регенеративни и стимулиращи продукти и при външна употреба. Медът има множество приложения за възстановяване, подхранване и ежедневна грижа за кожата и косата. И неслучайно през последните няколко години световната козметична индустрия използва все повече мед, екстракт от пчелно млечице и прополис. Натуралните продукти с мед имат и друго полезно свойство – те са истински природен антибактериален щит и в същото време възстановяваща сила за най-големия човешки орган – кожата.

„Щастливи сме, че за пореден път можем да зарадваме българския потребител с висококачествена козметична серия, вдъхновена от неизчерпаемата сила на природата. BioApteka е не просто поредната гама продукти за лице, тяло и коса на нашия пазар. BioApteka е марка, създадена с много любов и желание да отговорим на нуждите на всички нас – забързаните съвременни хора, които живеят под стрес, често са подложени на неблагоприятна околна среда, но все пак знаят колко важно е да използват качествена, натурална и ефективна козметика.“, каза по повод лансирането Мила Златкова, Управител на компанията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари