Някои хора казват, че очите са огледало на душата. По тях можем да познаем какво изпитва човек, без дори да говорим с него. А знаете ли, че формата на устните може да разкрие голяма част от личността ви?Колкото и странно да звучи, това наистина е така.

Едва ли когато срещнете някого, първо се заглеждате във формата на устните. Но според експерти, ако го направите само за няколко секунди, ще откриете доста интересни неща, особено ако не познавате човека срещу вас.

Вижте какво могат да разкрият различните видове устни за вашата личност:

1. Плътни устни

Хората, които имат такива устни, не поставят себе си на първо място. Те се жертват за другите и са щастливи, ако са полезни на околните. Тези хора държат на отношенията. За тях семейството и приятелите са много важни.

2. Тежки горни устни

Ако горната ви устна изглежда така, сякаш е по-тежка и голяма от долната (все едно сте направили някоя мимика на недоволство), това означава, че сте доста емоционални и харизматични, което ви помага да общувате лесно с хората. Вие обичате да сте в центъра на вниманието и не се притеснявате да комуникирате в шумни компании на непознати.

3. Широки устни

Те са присъщи за хората, които обичат постоянно да се усъвършенстват. Характерно за тях е, че са екстроверти, имат добри лидерски умения и обичат да създават нови приятелства.

4. Тънки устни

Ако вие сте родени с такива, най-вероятно не обичате много да споделяте какво се случва в душата ви, предпочитате да таите всичко в себе си. Обичате да бъдете сами, но в компания бързо намирате общ език с хората.

5. Тежки долни устни

Когато долната устна е по-голяма от горната, това означава, че сте доста енергични. Вие не можете да стоите на едно място, особено в офис среда. Предпочитате да се разхождате на открито и да работите от вкъщи, защото там имате по-голяма свобода.

Още по темата

6. Закръглени устни

Хората, чийто устни са с тази форма, са доста уверени в себе си и обичат да рискуват в живота. Понякога това им носи късмет, но и много провали и разочарования.

7. Устни с форма на лък

Техните притежатели са родени, за да се грижат за околните. Обичат да помагат както на хора, така и на животни. Това се дължи на силния им майчин инстинкт и желание да поставят другите преди себе си.

8. Устни като сърце

Рядко се срещат, но хората, които имат такива, са независими, артистични и доста креативни. Те са много енергични личности и винаги имат план за оползотворяване на свободното си време.