IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да намалите бръчките с алое вера?

24 октомври 2018 13 00

Ето няколко изпитани маски

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Алое вера е уникално тропическо растение. Неговите ползи се разпростират далеч над освежаването на въздуха в помещенията. Много хора го използват в грижа за кожата и косата. И има защо.

Смята се, че по времето на Клеопатра и Нефертити алоето се е използвало като натурално козметично средство. Гелът от него омекотява и хидратира кожата, придава ѝ по-свеж вид и намалява бръчките. В него има вещества, които насърчават производството на колаген в клетките, който придава по-голяма еластичност и здравина на кожата.

Алое вера съдържа над 15 различни аминокиселини и витамините В1, В3, С, В6. Те се „борят“ със свободните радикали, попаднали в клетките, които причиняват бръчки и фини линии.

С какво да намалите бръчките по лицето?

1. Ексфолираща маска с алое вера

Тя почиства замърсяванията от порите и благоприятства за по-лесното им свиване. Захарта в нея намалява бръчките, докато зехтинът овлажнява сухата и загрубяла от вятъра кожа. Маската ще подобри циркулацията на кръвта към лицето. Може без проблем да я правите по 2 пъти седмично.

Съставки:

- 1 лъжица гел от алое вера; 1 лъжица зехтин; 50 г кафява захар.

Смесете добре всичко в малка купичка. Когато получите хомогенна смес, я нанесете с кръгови движения на лицето. Масажирайте и оставете да постои около 5 минути. После измийте с хладка вода и подсушете с мека кърпа.

2. Почистваща и намаляваща бръчките маска с алое вера

Качественото почистване е най-добрият начин да се избавите от акнето. Тази маска съдържа мед, който има антибактериален ефект. От друга страна куркумата и розовата вода намаляват неприятното възпаление.

Съставки:

-1 лъжица гел от алое вера; щипка куркума на прах; 25 г мед; 1 лъжица прясно мляко; 15 мл качествена розова вода.

Всичко се смесва в купа до получаването на паста. Може да намажете лицето и врата си, като масажирате с кръгови движения. След 10-15 минути отмийте с хладка вода и подсушете внимателно.

3. Ботокс маска с алое вера

Инжектирането на ботокс в кожата е 100% метод за по-дълготрайно елиминиране на бръчки. Но не всеки може да си го позволи, освен това крие своите рискове. Може да използвате натурален начин – чрез въпросната маска, която да приготвите в домашни условия.

Съставки:

- 1 лъжица гел от алое вера; 1 жълтък; 1 лъжица качествен зехтин.

Добре разбийте жълтъка с останалите неща, може да ползвате и блендер. Нанесете сместа с масажни движения. След около 20 минути измийте и подсушете. Може да повторите маската след седмица.

Четете още по темата:

Формата на устните разкрива личността ви

 

Предимствата да носите червило

 

Храни срещу акне

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари