Лакът за нокти е в състояние да направи с ръцете ни същото, както декоративната козметика с лицето. С него можете да промените пропорциите, умело да скриете недостатъците и да подчертаете предимствата. Например, яркооранжевите и жълти нюанси могат визуално да направят ръцете по-загорели, а различните нюанси на нюд удължават пръстите.

Ако имате светла порцеланова кожа и искате да я направите визуално по-тъмна, изберете лазурни нюанси на лаковете, а тъмните цветове ще помогнат за „стесняване“ на нокътната плочка.
Собственичката на верига салони за красота Джин Сун Чой дава някои практични съвети, които всяка жена трябва да знае. Сред звездните ѝ клиенти е Сара Джесика Паркър, която всяка седмица се доверява на Чой за грижите за ноктите си.

Ето и нейните съвети:

1. Не избирайте неонови и твърде бляскави лакове. Те трябва да бъдат елегантни и контрастни с тонуса на кожата на ръцете ви.

2. Как да направите визуално ръцете си по-тъмни?

Ако отпускът ви все още е далеч и искате ръцете ви да изглеждат като с тен още отсега, не бързайте да купувате кремове за изкуствен загар. По-добре направете маникюра си в оранжеви, жълти, зелени или непрозрачни пастелни цветове.

- Светла кожа – лазурни нюанси

- Кожа с прасковен оттенък – кораловорозово

- Кожа с маслинов оттенък – оранжево

- Тъмна кожа – лимоненожълто

3. Как да направите визуално увеличаване на нокътната плочка?

Лаковете от нюд палитрата визуално увеличават нокътната плочка, просто не забравяйте, че тя трябва да бъде един-два тона по-тъмна от кожата.

- Светла кожа – розово

- Кожа с прасковен оттенък – сиво-синьо

- Кожа с маслинов оттенък – бежов, непрозрачен

- Тъмна кожа – розово

4. Кои цветове визуално стесняват нокътната плочка?

За да направите ноктите да изглеждат по-тесни и по-дълги, е достатъчно да нанесете тъмни и наситени лакове.

- Светла кожа – тъмносини нюанси

- Кожа с прасковен оттенък – синьо-сиво

- Кожа с маслинов оттенък – червено

- Тъмна кожа – изумрудено

5. Какви нюанси ще направят пръстите тънки?

Използвайте повече лакове в естествени цветове, които няма да привлекат вниманието към ноктите ви. Всички ярки и телесни нюанси визуално правят пръстите по-дълги.

- Светла кожа – бледорозово

- Кожа с прасковен оттенък – неутрално бежово

- Кожа с маслинов оттенък – нюд и бежово

- Тъмна кожа – карамел