IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През зимата: Как да имаме сияйна кожа?

9 ноември 2018 09 00

В този сезон грижата трябва да е най-голяма, обяснява дерматолог

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Ниските температури и лошите климатични условия влияят на кожата ни, и ако не полагаме нужните грижи, най-вероятно тя ще изглежда суха, дехидратирана, зачервена и раздразнена.

През есента и зимата следва да си обърнем повече внимание в сравнение с всеки друг сезон. За да предотвратим неприятните реакции на кожата, е нужно ежедневно да спазваме някои прости практики, предаде Bulgaria ON AIR.

„Важно е тя да бъде подготвена за студените месеци още в началото на есента. Добре е да преминем към по-мазните кремове. Разбира се те трябва да бъдат съобразени с типа кожа“, посочи в студиото на „България сутрин“ дерматологът д-р Анелия Здравкова.

Тя напомни, че освен това е много важно да използваме слънцезащитни кремове независимо от сезона, тъй като слънчевите лъчи оказват влияние през цялата година.

„Хората най-често твърде късно се сещат, че трябва да полагат специфични грижи за кожата си, когато това вече изисква много повече усилия, грижи и време“, отбеляза още специалистът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари