IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арганово масло: 5 причини да започнете да го използвате още днес

13 ноември 2018 15 20

Снимка: Notino

Снимка: Notino

Аргановото масло има благоприятен ефект върху кожата и косата, тялото и дори настроението. В продължение на хиляди години жените от Мароко го нанасят върху лицето и тялото си с леки движения, правят си маски и кремове и дори го добавят към салати.

Има едно място на света, където може да се произвежда арганово масло – Мароко. Към момента се добива ръчно. За да получите 1 литър масло, трябва да съберете 100 кг плодове от арганово дърво.

Процесът на производство на масло е труден и отнема време, така че полученият продукт е много ценен. Придобива популярност заради своите лечебни свойства. Днес аргановото масло се използва често в козметиката, медицината и готвенето.

№. 1 Здрава и еластична кожа на лицето

Първото нещо, на което хората обръщат внимание, когато се срещат, е това как изглежда кожата. По вида ѝхората подсъзнателно оценяват здравословното състояние на събеседника си.

Цялостна грижа за кожата означава почистване, овлажняване, подхранване с есенциални вещества и борба с несъвършенствата. Целият комплекс може да бъде значително подобрен при добавяне на една естествена съставка, а именно арганово масло.

„Мароканското злато“ съдържа много нутриенти. В състава на маслото има омега-6 мастни киселини, които възпрепятстват стареенето на кожата; линолова киселина; витамини F, A, E; противовъзпалителен стерол; антиоксиданти, токофероли и полифеноли.

Аргановото масло защитава кожата не само по време на зимния сезон, но и от изгарящите лъчи на слънцето. Следователно, това масло може да се използва целогодишно.

Кокосовото масло и други естествени масла също биха се справили с проблема със сухата, матова кожа. Изборът на грижа за кожата е важно да бъде съотнесен спрямо типа кожа.

№. 2 Копринена коса

Аргановото масло помага в случаите на косопад и суха коса. То може да се използва в чиста форма. Можете да нанесете няколко капки върху чиста коса. Това ще успокои цъфтящите краища, ще улесни разресването.

Ако добавите арганово масло в шампоан или балсам, косата ще бъде блестяща, мека, еластична. Ефектът ще бъде забележим след първите седмици на употреба.

Аргановото масло е подходящо както за суха, така и за мазна коса. Маски с масло от арган, грозде и авокадо възстановяват метаболизма на мазнините, премахват мазния отблясък и пърхот, облекчават възпаленията.

No. 3 Кадифена кожа

Аргановото масло може да замени много рекламирани кремове и лосиони за тяло. След масаж или нанасяне на маслото, кожата става мека, гладка и кадифена. Аргановото масло помага при лечение на изгаряния, стрии, рани и ожулвания.

№. 4 Бърз метаболизъм

Аргановото масло е хранителна и полезна добавка за салати и други ястия. Премахва холестерола, ускорява метаболизма. Благодарение на високото съдържание на антиоксиданти и мастни киселини, аргановото масло защитава от сърдечни заболявания и рак.

№. 5 Действие против стареене

Аргановото масло подхранва, овлажнява и успокоява сухата кожа. На базата на това масло се правят много маски против бръчки. Редовното използване на арганово масло освежава кожата и изглажда бръчките. Благодарение на това лицето ще има по-младежки вид с поне 5-10 години.

Аргановото масло е ефективен и лесен за използване продукт. Маслото прониква лесно в кожата и не оставя мазен отблясък. Може да се използва всеки ден, както през зимата, така и през лятото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари