IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5-те най-чести грешки, които жените правят с грима си

18 ноември 2018 14 15

Съвети от гримьора на Дженифър Гарнър

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Интернет пространството е пълно със снимки и видеа, които имат за цел да покажат на жените как да се гримират като холивудските звезди в домашни условия. Въпреки че някои влогъри показват всичко стъпка по стъпка, много дами изпитват затруднения да ги повторят и резултатът от няколкочасовите им усилия никога не им харесва.

Има няколко неща, които всяка жена трябва да следва при поставянето на грим, за да хареса отражението си в огледалото. Това твърди Едвин Гомес, който е гримьор на много известни личности, сред които Дженифър Гарнър, Ева Лонгория, Рейчъл Макадамс и Парис Хилтън. Той има собствена серия от гримове, които много негови колеги използват.

По думите на гримьора, жените, дори звездите, които посещават салона му, правят 5 основни грешки със своя макиаж. Ето кои са те:

Искат да следват тенденциите

Първо, запомнете, че никога не бива да го правите. Трябва да се гримирате според костната структура на главата, а не според тенденциите, категоричен е Гомес. И дава пример с по-възрастни жени, които прибягват до услугите му. Те идват при него със списание в ръка и му заявяват, че желаят същия бляскав вид като еди-коя си страница, но това е невъзможно. Според него по-зрелите жени трябва да използват по-матирани цветове, а не ексцентрични такива и брокат, които са присъщи за по-младите.

„Това, което забелязвам е, че някои жени влизат в универсалните магазини и купуват твърде много неща за гримиране, някои от които са излишни. Продавачите от своя страна искат да им пробутат каквото могат“, обяснява специалистът.

Не съобразяват формата на веждите с тази на лицето

Модерно е да се изрисуват веждите, но понякога очертаването може да изиграе лоша шега на една жена. Тя трябва да се научи как да поставя молив така, че той да се „слее“ с веждите, в противен случай те изглеждат доста абсурдно. „Избягвайте поставянето на дебела линия от обикновения тъмен молив. Изглежда ужасно, нещо като несполучлива татуировка“, добавя Гомес.

Употребяват неподходяща козметика за премахване на грим

Тя трябва да е съобразена с типа кожа. „Ако имате водоустойчива спирала или очна линия, ви трябва по-силен продукт, с който ще ги премахнете бързо и лесно“, казва той и уточнява, че при мазна кожа, например, се нуждаете от почистващ гел. При суха кожа не бива да се ползва тоник, в който има алкохол.

Пропускане на тестовете за алергии

Гримьорът обяснява, че при него често идват клиенти, които се оплакват от възпаление и алергични проблеми, но не осъзнават на какво се дължат те.

Снимки: www.karmaerwingomez.com

„Някои клиенти са алергични към слънцезащитни продукти, други ползват гримове, чийто срок на годност е изтекъл, при трети лосионът за почистване има съставки, към които са алергични“, пояснява Гомес. Той е категоричен, че тялото се променя и е добре поне два пъти годишно да се правят тестове за алергични реакции.

Постоянно пипане на лицето

Дамите поставят основа, пудра, сенки и куп други неща по лицето си. Ако искат гримът им да издържи по-дълго, не бива да се пипат. Няма как фон дьо тенът да е по ризата и ръцете ви и да искате да изглеждате перфектно. Гомес изтъква още, че пипането с мръсни ръце води до възпаление и причинява пъпки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари