IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черно, жълто... Кои цветове за маникюр да избягвате?

26 ноември 2018 10 00

Вижте какво съветват специалистите

Червеното е класика. Снимка: Istock

Червеното е класика. Снимка: Istock

Изборът за цвят на маникюра невинаги е лесен. На какво да заложим – нещо класическо или пък крещящо? Този избор се влияе и от нашето вътрешно състояние, независимо дали го оценяваме. Но все пак специалистите съветват да избягваме някои цветове, пише Woman day.

Черно

Черният цвят символизира главно траур. Да, и е свързан с отрицателни и тъмни сили както в психологията, така и в знаците. В допълнение, черно е неестествен цвят за ноктите. Техният естествен цвят е розов. На подсъзнателно ниво, този цвят може да предизвика определен страх и отхвърляне.

Кафяв

Самият кафяв цвят е малко груб за маникюр и може да доведе до нежелани сравнения на подсъзнателно ниво. Нюансите му обаче са съвсем друго нещо. Чувствайте се свободни да видите цялата палитра – кестен, кехлибар, охра, мед, ирис и карамел. Те са подходящи за есента.

Зелен

Зеленият цвят е цвета на живота. В допълнение, зеленият спектър е най-добре възприеман от окото. С поглед към този цвят, човек се отпуска, а нервната му система влиза в режим на спокойствие. Въпреки това, този цвят върху ноктите не се комбинира с червеното червило, както и с дрехите, които обикновено носим. Независимо дали става дума за сини джинси, кафяви ботуши до коляното или малка черна рокля.

Жълт

Жълтото не е подходящо за маникюр, тъй като не се вижда на ноктите ви. Когато се гледа от близко разстояние, маникюрът ще изглежда неизразителен.

5 съвета за перфектен маникюр, които всяка жена трябва да знае

Виолетово

Виолетовото е пълната противоположност на червения, класически и най-популярен цвят за маникюр. Ако червеното предизвиква асоциации със страст, увереност, красота, тогава какво предизвиква неговата противоположност?

Бял

Белият цвят е добър само като част от френския маникюр. Сам по себе си би предизвикал въпрос дали не ви предстои сватба, тъй като символизира чистота и начало на нов живот. Не се препоръчва на дами, които са щастливо омъжени отдавна.

Цвят извън сезона

Ако навън е зима, синьото или златното са подходящи като символ на приближаващата новогодишна почивка. Ако пък сме на прага на лятото – заложете на розово или експериментирайте преди морето с оранжево.

Цветът извън основната палитра

Ако ви предлагат избор на цветове, чиито имена не можете да произнесете, тогава не се изкушавайте. В противен случай ще привлечете цялото внимание върху ноктите, а не върху вас. А маникюрът е далеч от това, на което мъжете трябва да обърнат внимание на първо място.

Нелюбим цвят

Най-важното – никога не залагайте на цвят, който не харесвате. Независимо дали е на мода в момента. Вашият маникюр трябва да носи радост преди всичко на вас.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

sstoev ( преди 5 години )
По - глупава статия НЕ може да съществува ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар