IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съставки в козметиката, които се борят с бръчките

1 декември 2018 11 45

Имат същия ефект като инжекциите

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Хората правят какво ли не, за да изглеждат по-млади. Докато преди години заличаването на бръчки бе доста скъпа процедура, използвана най-вече от звездите, в наши дни съвсем не е така. Все повече жени си инжектират ботулинов токсин, който блокира нервните окончания и премахва неприятните „линии на времето“.

Инжекциите с ботокс са изключително ефективни, но и по-качествената козметика също върши работа за намаляване на бръчките. Тя е добър вариант, ако не сте готови за по-драстични промени с визията или в момента нямате достатъчно пари за естетични процедури.

Tialoto.bg подбра 5 съставки, които имат силен антистареещ ефект. Ще ги откриете по етикетите на различни кремове и серуми.

1. Аргилерин

Представлява синтетичен полипептид, известен още с името ацетил. Сходен е на ботокса, но в сравнение с него е доста по-безопасен и не води до странични ефекти от употребата му. Прониквайки в кожата, той стимулира отделни процеси. Има свойството да отпуска мускулите на лицето, но не ги блокира.

2. „Змийски“ пептид

Синтезира се в лабораторни условия и подобно на змийската отрова, веществото блокира нервните сигнали, които са причина за свиването на мускулите. Те намаляват така наречените контракции на лицевите мускули, намаляват появилите се бръчки и предотвратяват образуването на нови. На основата на този пептид има много кремове с ефект на ботокс.

3. Матриксил

На етикетите се среща и под наименованието палмитоил пентапептид-4 – мастна киселина, смесена с аминокиселини в лабораторни условия. Козметиката с тази съставка намалява първите признаци на стареене по кожата. Попадайки в клетките, матриксилът „я програмира“ да се регенерира. Спомага за производството на колаген, който подобрява еластичността.

Как да намалите бръчките с алое вера?

4. Екстракт от охлюви

В миналото много жени са си правили подмладяващи терапии за лице като пускали охлюви по него. Слузта, която произвеждат животните, има антистареещ ефект. Тя стимулира клетъчните функции, намалява бръчките и фините линии по кожата. Подпомага обновяването на клетките и има омекотяващ ефект.

5. Антиоксиданти

Сигурно все по-често четете за тях и има защо. Те са полезни за цялото тяло, защото прочистват организма от токсините и забавят стареенето. Колкото повече антиоксиданти има във вашата козметика, толкова по-добре.

Най-ефективните антиоксиданти:

– Витамин С – изравнява тена на лицето, спира възпалението и помага за синтезирането на колаген в клетките на кожата;

– Екстракт от семена на грозде – насърчава производството на колаген и еластин в кожата;

– Екстракт от зелен чай – възстановява увредените клетки и спира възпалението;

– Витамин Е – стимулира регенерацията и има повдигащ ефект;

– Цинк – увеличава производството на колаген и се бори със стареенето на кожата;

– Витамин А – също увеличава количеството на колаген, намалява бръчките и предотвратява образуването на нови.

Арганово масло: 5 причини да започнете да го използвате още днес

Времето е нищо: 5 звезди, които не остаряват

Червено вино – за добро настроение и хубава кожа

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари