IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Микродермабразио – пилинг на кожата от ново поколение

29 ноември 2018 12 40

Стимулира производството на колаген

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

През зимата много хора се оплакват, че усещат кожата си по-груба. Метеорологичните условия навън, тютюнопушенето, някои хранителни навици, недостатъчно пиене на вода, използването на неподходяща козметика, водят до сухота, напукване и възпаление. Те са доста неприятни, особено за жените, които държат на грижа за кожата.

Знаете ли, че по най-външния слой на кожата – епидермиса, се натрупват над 30 пласта мъртви клетки. За да бъде тя здрава, гладка и мека, се налага периодичното им премахване, в противен случай козметиката, която се нанася, не може да проникне в дълбочина.

Микродермабразиото е идеалната процедура за отстраняване на мъртвата кожа от лицето и други части от тялото.

Tialoto.bg подбра отговорите на най-често задаваните въпроси за микродермабразиото:

Какво представлява процедурата?

Пилингът от ново поколение е механично премахване на мъртвите клетки от епидермиса и папиларния слой на дермата. С помощта на уред под налягане със специален накрайник, дерматологът насочва микрокристали към кожата, след което ги засмуква обратно. По този начин повърхностният слой на кожата се почиства, като налягането и проникването на частиците в определен участък може да бъдат регулирани.

Необходима ли е консултация с дерматолог?

Ако си правите микродермабразио за първи път, трябва да разговаряте с дерматолог, който да определи вашия тип кожа и да провери дали може да се подложите на процедурата. Ако приемате медикаменти заради някакъв проблем, ще се наложи да ги спрете. Специалистът ще разпита подробно за здравословното ви състояние, както и ще ви разясни кои са противопоказанията.

Колко трае микродермабразиото?

В зависимост от кожата, козметичната процедура продължава между 15 и 30 минути, като се препоръчва да бъде повторена още няколко пъти в интервал до 3 седмици.

Болезнено ли е?

Всичко е много индивидуално. В повечето случаи хората, подложили се на микродермабразио усещат леко дразнене или боцкане, но не и болка.

Какви резултати да очаквате?

Микродермабразиото ще ви помогне да премахнете мъртвите клетки по-бързо и лесно, като насърчи образуването на нови. След първата процедура кожата е видимо освежена. Ще усетите по-меката ѝ текстура, а ако сте имали белези или пигментни петна, те ще изчезнат постепенно. Този вид пилинг не само почиства лицето, той стимулира производството на колаген, който се грижи за еластичността. Други предимства на процедурата са, че тя свива разширените пори, намалява стриите и по-малките фини линии, забавя стареенето на кожата и подобрява притока на кръв. Има добър ефект при акне и белези от него.

Има ли противопоказания?

Процедурата може да се прилага при всеки тип кожа. Единствено тези, които имат по-чувствителна, е необходимо да се консултират предварително с дерматолог. За предпочитание е да не се прави микродермабразио на хора, които имат диабет, автоимунни заболявания, брадавици, изгаряния, херпеси или разни открити рани по кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари