Времето неминуемо се отразява върху кожата. Много жени изпадат в паника при първите бръчки и фини линии. С годините се появяват и пигментни петна, които също са повод за притеснение. За щастие, има все повече козметични процедури, които се борят с тези проблеми.

Плазмолифтингът е една от техниките, подходящи за изглаждане и тонизиране на кожата, до която прибягват много известни личности. Представлява инжектиране на предварително взета автоложна плазма, богата на тромбоцити, което води до подобряване на регенеративните процеси.

Процедурата обикновено трае близо час. Тя е напълно безопасна, ако се изпълнява в амбулаторни условия. Помага за изглаждане на кожата в областта на лицето, шията, деколтето, както и горната част на ръцете. Премахва бръчките, фините линии и тъмните кръгове под очите. Подходяща е при хора между 30 и 70 години.

След като плазмата бъде инжектирана в кожата, тя подобрява дишането и растежа на тъканите, насърчава водния баланс, стимулира образуването на по-голямо количество колаген и еластан.

След 1-2 процедури отоците и тъмните кръгове под очите изчезват, цветът на лицето се подобрява, кожата изглежда по-млада и еластична. При хора, страдащи от акне, атопичен дерматит, псориазис или екзема, се забелязва значително подобрение. Разбира се, ефектът е по-голям, ако терапията се повтаря на поне 6 месеца.

Освен че има оздравителен и подмладяващ ефект за кожата, плазмолифтингът помага и при косопад. Инжектирането на плазмата подобрява циркулацията на кръвта в скалпа и насърчава регенерацията на тъканите на космената луковица.

Плазмолифтингът не бива да се прилага при хора, които имат автоимунни, инфекциозни и вирусни заболявания. Процедурата е противопоказна при пациенти със системни заболявания на кръвта или различни онкологични проблеми.

5 съставки в козметиката, които се борят с бръчките

Червено вино – за добро настроение и хубава кожа

Как да намалите бръчките с алое вера