IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите бюти тенденции на 2018

29 декември 2018 14 15

Какво видяхме тази година?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка година в последните дни събираме най-доброто от изминалите месеци, за да съставим един обзор. Защото в крайна сметка това е времето да си направим изводи и заключения, които да изберем дали да приложим в следващата година или да оставим в миналата.

Днес ще обърнем малко повече внимание на тенденциите в красотата и какво видяхме през 2018.

Някои от тях разкриха нови светове пред нас, а други ни достраша дори да опитаме.

Представяме ви бюти тенденциите, които завладяха 2018 година и се превърнаха в център на всички разговори, свързани с продуктите в тази индустрия и начина, по който изглеждаме.

1. Чиста козметика

Едно от най-ключовите неща, които се случиха в света на козметичната индустрия е налагането на все „по-чисти“ продукти. Свеждането до минимум на вредни субстанции и химически съставки, които дори и да не вредят видимо на кожата под формата на обриви, то дългосрочно невинаги оказват добър ефект.

2. Новите класики в парфюмите

Според Vogue 2018 година е годината на новите класики по отношение на парфюми. През последните 365 дни станахме свидетели на пълното изместване на правилото, че всеки човек трябва да има поне един емблематичен парфюм от класиките. Именно тези класики тази година получиха своя нов облик. Така Chanel представиха лимитирана серия на своя No.5, Dior ни запознаха с модернизирания Joy, а Tom Ford ни разкри нов свят чрез Lost Cherry.

3. Умни хранителни добавки

Популяризирането на здравословния начин на живот откри съвсем нови пазари и ниши, които буквално навлязоха в живота ни. Така вече водим много по-активен начин на живот, храним се много по-чисто отпреди и научихме точно кой витамин как се набавя. Лансирането на мотото, че красотата идва отвътре преобърна живота ни и ни научи как да използваме умните хранителни добавки, за да водим по-качествен живот.

4. Блясък, блясък и още блясък!

Тази година, повече от всякога, използвахме бляскави частици в грима си. Ако преди ни стигаше сенките за очи да са перлени, сега изобщо не нанасяме сенки, а директно брокат върху клепача си. По този начин внасяме истинска светлина на лицето си и подчертаваме естествената си красота без да я прикриваме с тежки козметични продукти.

5. Новата ера на контуриране

През 2017 година Ким Кардашян наложи контурирането на лицето и играта със светлината. Е, през 2018 станахме още по-добри в това и използвахме златен прах, с който да подчертаем скулите си. Новият метод се яви едновременно подчертаване на дълбочина и хайлайт, който да озари скулите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари