IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 признака, че косата ви се нуждае от подстригване

5 декември 2018 15 10

Дайте нов живот на прическата си

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Поддържането на прическата не само подобрява вида, но и самочувствието. Редовното подстригване и използването на качествена козметика е един от начините да имате здрава и хубава коса. Някои хора ходят на фризьор всеки месец, но други го правят 1-2 пъти в годината.

„Жена, която подстригва косата си, променя живота си“, казва Коко Шанел.

Хубаво е поне на 2-3 месеца да се подстригвате. Ето няколко признака, по които да познаете, че се нуждаете от тази промяна:

1. Сухи краища

Ако забележите, че краищата са значително по-сухи от останалата част на косата, незабавно си запазете час за фризьор. Това означава, че кожата на главата не успява да задържи достатъчно влага и естествени мазнини, които подхранват косъма. Може да пробвате различни серуми, но по-добрият вариант е да се подстрижете, за да насърчите растежа.

2. Прическата ви няма никаква форма

Ако дори и след измиване косата ви е безформена, то подстригването определено ще ѝ донесе свежест. Понякога сухата коса бухва още повече като излезете навън и единственият начин да я „обуздаете“, е да я вържете на опашка или кок.

3. По-дълго стилизиране

Когато искате да „изгладите“ малко бухналата коса с преса или четка, но не се получава кой знае каква промяна, отидете на фризьор. Понякога по-трудното стилизиране може да се дължи на неподходящ шампоан, който използвате по-дълго, но и заради излишен обем от коса, който трябва да бъде отстранен.

Увредена коса – подхранете я с жълтък и зехтин

4. Цъфтящи краища

Когато влезете например в метрото, може да погледнете косите на жените. Тези, които не са се подстригвали скоро, са с доста суха коса, чиито краища цъфтят. За да проверите дали вие имате този проблем, усучете около пръста си един кичур. Ако той е гладък и няма стърчащи настрани косми, значи не се нуждаете от подстрижка.

5. Заплитане на косата

Ако искате хубава и дълга коса, трябва да се грижите за нея, а не само да я оставите да расте. Сухата коса, цъфтящите и чупливи краища се заплитат лесно. По този начин прическата ви става все по-неугледна.

6. Косопад

Косата пада през всички сезони, но по време на някои процесът е по-силен. Ако ставайки сутрин виждате доста косми по възглавницата, а след взимане на душ сифонът направо е запушен с огромна топка, дайте живот на косата си като я подстрижете и подхраните с подходяща маска. Неподстригваната коса е по-тежка и пада по-често.

Бедствие на седмицата: Влогърка насърчава да не се бръснем

Губите ли прекалено много коса?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари