IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 съвета да поддържаме кожата на лицето си млада

10 декември 2018 09 30

Вижте лесни препоръки на специалистите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

През нощта тялото ни започва процес на възстановяване и подновяване. Ето защо е важно да се осигурят идеални условия на кожните клетки за регенерация. Специалистите дават шест лесни съвета за забавяне на възрастовите промени.

Премахването на грима не е всичко, от което кожата ни се нуждае преди лягане, твърдят козметичките Ема Харди и Сара Чапман пред psychologies. Те са уверени, че младостта може да бъде удължена с помощта на половинчасов ритуал за красота вечер.

1. Правилно почистване

Просто изтриването на лицето ви с памучен тампон не е достатъчен. По този начин е невъзможно напълно да се премахнат всички замърсители. Ето защо след премахването на грима трябва да продължите към следващия етап – вземете хидрофилно масло, което при контакт с вода се превръща в копринена емулсия. Освен почистващ крем, балсам, гел или дори пяна – изберете продукт според настроението, усещанията и нуждите на кожата.

Връщането на оптималния баланс между киселина и база ще помогне на тоника.

„Измийте продукта не само с вода, но след това и с мека кърпа. Започнете от корените на косата, минете с кърпата към брадичката и по шията. Изплакнете кърпата с топла вода и повторете колкото пъти е необходимо. Така освобождавате кожата си от токсини“, съветва Ема Харди.

2. Използвайте технически средства

Не ви харесва идеята за кърпа или искате по-дълбоко почистване? Изпробвайте механичните четки на водещите световни марки. Те внимателно почистват и ексфолират кожата, без да я увреждат.

3. Правилно балансиране на рН

„Златният стандарт“ на киселинния баланс на лицето е 5,5. Ако е по-висок, кожата се свива и изсушава. Ако е по-нисък – киселината доминира и това води до омазняване и поява на акне.

Направете триминутен масаж преди да приложите крема.

Какво нарушава баланса на pH? „Водата от чешмата, отговаря Сара Чапман. – Връщането на оптималния баланс между киселина и база ще помогне на тоника за лицето. Всеки път след измиването, избършете лицето и шията с памучен тампон, напоен с тоник“.

4. Здраво тяло – здрава кожа

Състоянието на кожата зависи от това, което се случва в тялото ни. Една балансирана диета с минимално количество мазнини, сладко, солено и пикантно ще предотврати възпаление и появата на акне. И за да може кожата да блести без козметика е необходимо черният дроб да е здрав.
Опитайте две супени лъжици сок от алое всяка вечер – това растение има антибактериални, успокояващи и детоксикиращи свойства.

5. Масажирайте около очите

Преди да нанесете крем, направете триминутен масаж в тази област.

„Леко стискайте долния клепач, за да се стимулира кръвообращението. След това натиснете около слепоочията и накрая леко почукайте с безимения пръст долния клепач. Това премахва подпухването“, съветва Сара Чапман.

6. Масаж на челото

Всяка вечер за пет минути масажирайте челото и пространството между веждите.

„Представете си, че правите масаж на гърба, съветва Ема Харди. – Захванете кожата между палеца и показалеца и я „завъртете“. Ще бъде болезнено, но само по този начин ще освободите напрежението и ще можете да изгладите упорита вертикална бръчка между веждите.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари