IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 грешки при бръснене на интимната зона

11 декември 2018 12 50

Никога не ползвайте бръсначката на сухо

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Бръсненето на интимната зона е въпрос на предпочитания. Някои жени и мъже оставят космите в тази деликатна част на тялото да растат през зимата, докато други държат да я поддържат гладка целогодишно.

Има няколко основни причини за появата на пъпки, зачервяване и сърбеж по интимните части след бръснене. Тези проблеми се появяват заради няколко основни грешки. Tialoto.bg подбра най-честите. Ето кои са те:

1. Бръснене преди душ

Понякога обстоятелствата налагат да се избръснете и изкъпете набързо. Но използването на бръсначката преди вземането на душ е погрешно. По-добре е да дадете шанс на космените фоликули да омекнат с вземане на топла вана или душ. След това се преминава към бръснене на интимните части, като по този начин се предотвратява дразнене и възпаление на кожата.

2. Използване на душ гел или сапун

Бръсненето с козметичен продукт, който не е предназначен за тази цел, е неправилно. Обикновено когато не разполагат с такъв, мъжете или жените използват обикновен сапун или душ гел, за да може да премахнат по-лесно окосмяването в интимната зона. Но това причинява пъпки, зачервяване и възпаление. Особено по обикновения сапун полепват най-различни бактерии. Ако сте го използвали за миене на други части на тялото, не се чудете, че кожата ви е в лошо състояние след бръснене.

3. Не се прави предварително подстригване

Ако оставите космите в интимната зона да растат повече, по-трудно ще ги обръснете. След 2 месеца, например, триъгълникът при жените и бикини зоната са обилно окосмени. Вместо да ползвате повече пяна за бръснене и да се мъчите с бръсначката, която се задръства бързо, подрежете част от космите предварително. Някои епилатори имат специална поставка за целта. По този начин ще си спестите много време и нерви в банята.

4. Сухо бръснене

Да, тук отново обстоятелствата са виновни. Заради липсата на време някои жени бръснат на сухо бикини зоната или триъгълника, но така увреждат до голяма степен кожата. Бръсначката не може да се плъзга достатъчно добре и може да задере по-надълбоко. Дори и да имате 5 косъма, които ви дразнят и искате да ги премахнете, намокрете кожата с хладка вода и използвайте гел или пяна за бръснене. Така ще избегнете досадните гнойни пъпки, които се появяват в тези случаи.

5. Твърде дълго ползване на една бръсначка

Повечето бръсначки които се продават в магазините, не са за многократна употреба. Ако ползвате такава, която е пълна с косми и мъртва кожа, освен това е леко ръждясала, това е предпоставка за възпаление на кожата в интимната зона. Освен това, ако с нея бръснете мишниците, не е добре да я използвате за други части от тялото. Твърде дългата употреба на бръсначката е поредната грешка. Тя трябва да се сменя поне на 1-2 седмици.

6. Използване на лосион за тяло

Понякога след бръснене кожата е суха и се нуждае от подхранване. Вие си мислите, че лосионът ви за тяло ще помогне, но не е така. Той може да омекотява кожата на ръцете, но за тази деликатна зона е необходима специална козметика. Алое вера и кокосово масло са натурални средства, които помагат в този случай.

7. Използване на неподходящо бельо

Поставянето на изкуствени и запарващи материи върху току-що избръснатата кожа в интимната зона е неправилно. В този момент тя се нуждае от въздух и мекота. По-добре си поставете памучно бельо, дори по-свободно, за да не ви стяга и по този начин да дразни кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари