IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кавитация - извайте тялото с вакуум

31 декември 2018 11 45

Процедурата намалява целулита

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В края на отиващата си година всеки си прави равносметки. Освен здраве и благоденствие, които всеки си пожелава по Коледа, много хора мечтаят за по-хубаво тяло и се заричат, че ще влязат във форма през 2019-а.

Хубавата фигура се постига с много усилия. Освен спорт, изисква се здравословен режим на хранене и приемането на определени добавки. Ако искате да постигнете по-добри резултати за по-кратко време, може да се подложите и на различни козметични процедури.

Кавитацията е едно от нещата, което ще ви помогне да намалите целулита и да стопите излишните мазнини, натрупани по празниците. При нея се използват нискочестотни ултразвукови вълни, които могат да коригират някои несъвършенства по тялото.

Методът, който е създаден в Европа, е идеалното средство при така наречената „портокалова кожа“. Той насърчава разрушаването на мастните депа в кожата по безболезнен начин, без оставянето на белези.

При кавитацията се използва уред със специален накрайник, който създава вакуум с кожата. Под въздействието на ултразвука, в мастните клетки навлизат мехурчета, които втечняват мазнините и ги извеждат извън тях. Осъществява се така нареченият лимфодренажен масаж на тялото, който има за цел да „извлече“ по-лесно разтопените мастни клетки. В резултат на това кожата е по-гладка и мека.

Препоръчително е преди кавитацията да се пие много вода – поне между литър и половина и два на ден, защото течностите стимулират лимфния дренаж. Процедурата трае между 30 и 60 минути, като по време на нея може да се усети само изтръпване или леко затопляне. Препоръчително е да се прави само 1 път седмично, като след около 3-4 процедури целулитът значително намалява.

Кавитацията не бива да се прави на бременни, кърмачки, хора с онкологични заболявания, с локални възпаления, както и на болни от хепатит и някои хронични заболявания.

Четете още:

Подмладете кожата по празниците с кислородна терапия

6 признака, че се нуждаете от фолиева киселина

5 навика, с които да запазите тялото и кожата си млади

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари