Една позабравена тенденция в прическите се връща отново на мода – пънкарията. Тя ще измести късите подстригвания и големите бради. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR коафьорът Григори Кюлев, който разкри кои са световните тенденции за 2019 г.

„Като говорим за тенденции, те се изразяват в по-дълъг период от време. Конкретно за 2019-а всичко, което беше модерно досега по някакъв начин, като цяло изчезва от модата“, посочи фризьорът.

Въпреки че брадите ще останат на заден план, не бива да се пропуска фактът, че те бяха актуални твърде дълъг период от време, уточнява Кюлев.

„Когато говорим, че една тенденция се налага, ние не казваме, че това трябва да бъде буквално – да бъдеш точно с такава коса. Това не може да важи за външния вид на всеки един човек“, коментира още той. И изтъкна, че може да се акцентира върху бретона или само върху няколко кичурчета от косата, които да са в по-ярки цветове.

През тази година назъбените бретони ще са много актуални, както и по-дългите бакенбарди.
„Може би тези прически, които са тип бюти стил, с буклите и екстеншъните, няма как да изчезнат, но генерално концепцията на модата отива към пънк“, добави още коафьорът.

В модата елементите са най-важни, категоричен бе Григори Кюлев.

Четете още:

6 съвета на специалисти за красива прическа и коса

Звездите, които смениха прическите през 2018