IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 козметични процедури, които могат да съсипят красотата ви

8 януари 2019 06 50

Колко често използвате преса за коса?

IStockphoto

IStockphoto

Хиляди жени се подлагат на най-различни козметични процедури, за да изглеждат добре. Някои до такава степен са свикнали да ходят с грим и прическа, че никога не излизат без тях навън. Колкото и пари да хвърлят за разкрасяване обаче, те неминуемо се състаряват с хода на времето.

Ако все още не сте ходили на ноктопластика, къдрене или поставяне на изкуствени мигли косъм по косъм, трябва да знаете няколко основни неща.

Вижте кои са основните недостатъци на популярни козметични процедури, които могат да съсипят красотата ви.

Изправяне на косата

Използването на преса е най-лесният начин да изправите косата си. Има най-различни видове, които ви осигуряват права, гладка и лъскава коса с трайност от 1 ден до 2 седмици. Но каква е цената, която ще платите?

Основни недостатъци: В повечето случаи косата става суха, изтъняла и чуплива след използването на пресата в продължение на няколко седмици. Металните плочки на уредите могат дори да изгорят косъма, керамичните са по-малко вредни, но все пак също оказват негативно влияние върху структурата му. Освен това кристалите, които се нанасят върху косата, запазват влагата в нея до някаква степен, но същевременно дразнят лигавицата на носа и дихателните пътища.

Къдрене

Много жени имат права коса, но предпочитат да я къдрят с помощта на специален химически разтвор. Ако имате гъста коса и искате да я накъдрите, трябва да знаете, че след процедурата тя ще стане доста по-тънка и цъфтяща.

Основни недостатъци: Къдринът, който се нанася върху косата, изсушава както нея, така и скалпа на главата. Съществува алкален къдрин, който е доста по-силен от киселинния лосион за къдрене. Въпреки че те запазват къдриците за по-дълго време, това става с цената на възпаление по кожата на главата, сърбеж и липса на блясък на косъма.

Удължаване на миглите

Много малко са онези, които са родени с дълги и гъсти мигли. Затова в днешно време има какви ли не начини да подобрим техния вид. Има мигли, които се лепят на клепача или се слагат косъм по косъм, като поддръжката им е лесна.

Основни недостатъци: Първото нещо, което ще ви донесе главоболия, е лепилото за залепяне. В него може да има вредни съставки, към които да сте алергични. Ако то е некачествено, дори може да изгубите истинските си мигли. Друг страничен ефект е конюнктивитът. Освен това, някои жени, които са носели изкуствени мигли с месеци, казват, че естествените им са станали доста по-тънки, най-вероятно заради натоварването.

Поставяне на гел лак

Той е по-дълготраен в сравнение с обикновения – от 2-3 седмици до месец, зависи от качеството на процедурата и това как го пазите. Освен това изглежда много по-различно.

Основни недостатъци: Някои вещества в него дразнят дихателните пътища. Дерматолози предупреждават, че е добре жените да не носят гел лак всеки месец, тъй като ноктите им ще станат по-тънки и чупливи. Съществува и голяма опасност от инфекция на кожата около нокътните плочки, ако поставянето на гела не се извършва при стерилни условия. Най-големият недостатък е ако решите да спестите някой лев и си свалите сами израслия слой, с което ще увредите ноктите си.

Поставяне на филъри

Все повече млади момичета искат да си поставят филъри в устните, в скулите, носа... Има няколко вида, като повечето са на базата на хиалуронова киселина, чрез която крайният резултат е по-естествен.

Основни недостатъци: Инжектирането на филърите може да причини бръчки и синини. Има случаи, при които поставянето на хиалуронова киселина води до еритем и подуване, както и до някои алергични реакции.

Изправяне на косата – как да намалите увреждането ѝ?

4 уреда за красота, с които да внимавате

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари