IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 продукта за красота, с които губим пари

12 януари 2019 11 45

Безполезни ли са?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Средностатистическата жена в САЩ използва около 16 вида козметика на ден. Това показва проучване на SkinStore от 2017 г. Въпреки че данните не са за България, много дами у нас могат да потвърдят, че нощното им шкафче е пълно с близо толкова продукта, а при някои и повече.

Коя жена ще устои на изкушението да се разхожда в магазин за козметика без да си купи нищо? Понякога именно такива непредвидени шопинги завършват с пълна кошница с продукти, много от които са ненужни.

Ето списък на няколко продукти за красота, които може да си спестите, защото с тях само излишно губите пари:

1. Пяна за бръснене за жени

Пяните омекотяват космите и овлажняват кожата. Те правят бръсненето по-гладко. Но съдържанието на флаконите както за жени, така и за мъже, е едно и също. Просто тези, предназначени за дамите, са с по-силен аромат и цветен дизайн, като обикновено са по-скъпи. Ако пробвате пяната на мъжа ви и тя ви допадне, няма нищо лошо да я ползвате вместо да взимате отделна. Също така може да е по-добре да си вземете гел, защото той е по-подходящ за бръснене.

2. Ленти за почистване на пори

Черните точки се появяват поради натрупването на бактерии и излишен себум в кожата на лицето. Специализираните лентички се рекламират като доста ефективни при премахването на въпросните недостатъци, но всъщност те могат да отлепят само мръсотията от повърхността, но тази надолу да остане.

За да премахнете черните точки, по-добре си купете качествен почистващ гел, при възможност със салицилова киселина.

3. Крем за шията и деколтето

Кожата по врата и деколтето е много фина, затова се нуждае от редовно овлажняване. Въпреки това няма нужда да купувате специален крем за грижа за тези части от тялото. Достатъчно е да се мажете с дневния крем, който ползвате обичайно. Нанесете го с плавни движения отдолу нагоре.

6 причини кожата ви да изглежда потъмняла

4. Спрей за лице

Според рекламите, някои спрейове за лице ни помагат да поддържаме кожата си хидратирана. Оказва се, че всъщност те невинаги могат да задържат задълго влагата в клетките и сухотата отново е налице. Освен това са твърде скъпи и затова е по-добре да пиете достатъчно течности, да спите повече и да ползвате хубав овлажняващ крем.

5. Мокри кърпи за почистване на грим

Тънки парченца хартия, напоени с определени химикали, които имат за цел да премахнат грима. Въпреки информацията, че се грижат за кожата, не ги използвайте често, защото изсушават кожата и не могат да премахнат мръсотиите от нея на 100 %. По-добре е да ползвате мицеларна вода, след което да нанесете гел за лице, например.

6. Термични лакове за коса

Тези продукти предотвратяват изпаряването на излишната влага от косъма, което се дължи на високите температури при използване на техника за оформяне на прическата. Защитният им ефект се дължи най-вече на силикона в състава им. Някои осигуряват доста висока термична защита – до 220 градуса. Въпреки това, ако изправяте косата си твърде често и ги ползвате, тя пак ще се увреди.

5 козметични процедури, които могат да съсипят красотата ви

Лоши навици по време на душ, които да избягвате

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари