IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата: Как да се храните, за да изглеждате по-млади

23 януари 2019 07 27

Избягвайте сладкото

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

За да имате здрава кожа и да изглеждате по-млади, се нуждаете от нещо повече от ежедневна козметика. Стресът на работното място, нездравословни диети, прекалено тъпчене с вредни храни, прекомерното количество алкохол, тютюнопушенето и заседналият начин на живот определено състаряват.

Знаете ли, че състоянието на вашата кожа може да „разкаже“ много за вашия начин на живот? Сухата кожа, торбичките и фините линии под очите, тъмните кръгове, трябва да ви подсетят, че се нуждаете от някои промени.

Ето как да се храните, за да имате по-свежа кожа и да изглеждате по-млади

1. Хидратиране

Пиенето на повече течности е най-доброто нещо, което да направите за тялото. Когато то няма достатъчно течности, кожата става суха, дразнеща и по-бледа. Когато поддържате хидратацията на организма, ще имате по-добро кръвообращение, а оттам и по-румен вид на лицето. По този начин ще предотвратите лющенето на кожата.

2. Приемайте повече колаген

За да имате гладка, сияйна и здрава кожа, подбирайте добре храните, които консумирате. Такива като чесън, сладък картоф, авокадо, зеленолистни зеленчуци, са подходящи. Те съдържат полезни витамини и минерали, които подобряват продукцията на колаген в кожата. А той допринася за по-добрата еластичност. Също така яжте много ядки, пилешко месо и риба, за да забавите стареенето на кожата. В тези храни има много полезни антиоксиданти.

3. Избягвайте храни с токсини

Избягвайте неща, които са направени с трансмазнини, защото са вредни за тялото. Не прекалявайте със слънчогледовото олио и прекалено мазните меса, които могат да причинят свръхпроизводство на себум в кожата, което причинява акне. Стойте далече от пакетирани храни, пълни с вредни субстанции като Е-та, подсладители, оцветители, мононатриев глутамат и други. Те са твърде токсични и състаряват кожата.

4. Намалете алкохола и вредните храни

Алкохолът изсушава кожата. След прекаляване със спиртните напитки се появяват торбички под очите и подуване. Честото пиене на алкохол и храненето с вредни храни понижава работата на имунната система и води до проблемна кожа.

5 начина да спрем врастването на косъмчетата

Лоши навици по време на душ, които да избягвате

5 причини за разширени пори по лицето

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари