Небрежната опашка беше хитова прическа през 90-те, но напоследък все повече звезди залагат на нея. Освен че дава симпатична, закачлива и младежка визия, тази прическа е невероятно лесна, особено ако сутрин бързате за работа.

За да е по-ефектна опашката ви, коафьорите препоръчват преди да съберете косата си, да я изправите с преса или да ѝ направите няколко букли с маша.

Тази практична визия е любима на звезди като Дакота Джонсън, Джиджи Хадид и Хейли Болдуин.

Дакота (на снимката вляво) дори носи небрежни опашки на червения килим за официални събития, като специално тя винаги се връзва по-ниско.

Снимка: Reuters

Сестрите Джиджи и Бела Хадид предпочитат високата опашка, т. нар. „конска“. Докато актрисата Рийз Уидърспун пък винаги си прави леко хлабави опашки, като си оставя няколко кичура да висят небрежно около лицето ѝ.

Снимка: Reuters

Херцогинята на Кеймбридж – Кейт Мидълтън също залага на тази лесна, небрежна визия в свободното си време, като използва слънчевите си очила, за да задържат като диадема непокорните кичури около лицето ѝ.

Снимка: Reuters

Разбира се, най-трудният, но и най-ефектен начин да си направите небрежна конска опашка, е тя да бъде преднамерена прическа, съчетана с красив аксесоар за коса и лек обем, както често се появява Рита Ора.

Снимка: Reuters