IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кератинова терапия – за по-лесно изправяне на косата

4 февруари 2019 09 50

Ето няколко от предимствата й

Източник: Pixabay

Източник: Pixabay

Колко пъти си изправяте косата и излизайки навън тя отново щръква? Да, лошите метеорологични условия са враг номер едно на хубавата прическа. Колкото и да се мъчите с преси, четки и стилизанти, влагата си казва думата.

Кератиновата терапия е един от начините да „обуздаете“ непокорните кичури през зимата, при това да запазите здравината им. Тя е подходяща както за къдрава, суха, така и за нацъфтяла, боядисана и изгорена от много изправяне коса.

Кератинът е протеин, съдържащ се в косата, който я предпазва от увреждане, но поради различни фактори той се изчерпва с времето. Аминокиселините, открити в него, придават сила и устойчивост на косъма.

Как действа кератиновата терапия?

Има маски с кератин, които може да изпробвате върху косата си, но специалните терапии, които предлагат по-големите фризьорски салони, са най-ефективни. При тях върху чиста коса се нанася специален кератинов разтвор, който се просмуква от космените фоликули. Той се оставя да престои известно време, за да възстанови увредените участъци. Така косъмът се изглажда и начупванията изчезват.

Процедурата може да продължи между 1 и 3 часа в зависимост от дължината на косата, нейната плътност и увреждане. След известно време дори и най-външната част на косъма – кутикулата, поема от кератина, за да може косата да стане по-гладка и бляскава.

Предимства на кератиновата терапия:

Съкращава времето за изсушаване с 50%;

Косата е съвършено гладка и блестяща в продължение на дни;

Космите стават по-здрави и укрепнали;

Обемът се запазва;

Не вреди на кожата на главата;

Боядисаната коса изглежда по-добре.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари