IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водородна терапия: За красотата и здравето

28 февруари 2019 15 40

Какво представлява терапията?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Вероятно вече сте чували за водородната терапия и нейното приложение като начин да се справим с безброй здравословни проблеми и да поддържаме красив външен вид.

Водородът е един от най-известните химически елементи, но все повече медицински журнали започват да изследват и намират благоприятните ефекти на молекулния водород (H2) върху човешкото тяло.

Като един от най-старите и разпространени елементи, хората са използвали водорода в медицината, в козметиката и много други, но чак наскоро започваме да откриваме потенциалната лечебна възможност на тази молекула.

Как е възможно това? H2 е селективен антиоксидант, който бори единствено токсични свободни радикали, а не тези, които са полезни за тялото. Като малка молекулка, той може да достигне до всяка една клетка и неутрализира вредите, които повечето антиоксиданти не могат.

H2 регулира изразяването на цитокини, причиняващи възпаления и така служи като профилактика за много заболявания. И може би най-важното нещо – единственият бипродукт на H2 е.... вода. Следователно той няма вредни странични ефекти и абсолютно никакви токсични би-продукти.

Ето и някои заболявания, които биха се повлияли добре от терапия с H2: алергии, авто-имунни заболявания, сърдечни проблеми, диабет тип 2, депресия, метаболитен синдром, бъбречна недостатъчност и други. H2 може да бъде приеман във формата на таблетки или чрез система, която увеличава количеството на H2 в питейната вода.

Изследванията върху H2 продължават и със сигурност ще чуем още много за него в близкото бъдеще.

Автор на статията:
Анина Юрукова

КоментариКоментари