IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hypoxi терапия – помощник в бодишейпинга

5 март 2019 09 50

Мускулите преобразуват мазнините в енергия

Източник: Pixabay

Източник: Pixabay

Чували ли сте за метода Hypoxi? Това е вид терапия, подпомагаща бодишейпинга или по-просто казано оформянето на тялото. Въпреки че е създадена през 1997 г. от д-р Норберт Еггер, у нас тя добива по-голяма популярност чак след 2011 г.

Въпросната процедура е нов начин за борба с излишните мазнини, целулита и отпуснатата кожа, които притесняват доста мъже и жени. Тъй като конвенционалните начини не са ефективни, много от тях прибягват до упражняване на налягане върху мастната тъкан, за да се отърват от недостатъците.

Под повърхността на кожата е разположена лимфната система. Нейната основна функция е да отвежда телесните течности към вътрешните органи, като по време на самия процес ги пречиства от токсини. Подлагайки се на Hypoxi терапия, човек може да постигне значителен напредък в оттичането на кръвта и течностите от мастната тъкан и кожата. Върху конкретни зони се редуват непрестанно налягане и вакуум, като по този начин кръвоснабдяването в тези области се засилва.

Как действа вакуумът?

Специалният уред, който се поставя върху кожата, я засмуква и засилва функцията на артериите. Веднага се увеличава притокът на кръв към тъканите, като телесните течности се просмукват в междуклетъчните пространства на кожата и мастната тъкан. Кръвта в артериите се насища с кислород и важни хранителни вещества достигат до най-външния слой на кожата. Метаболизмът, както и клетъчната активност, се подобряват. Ако вакуумът е постоянен, той улеснява проникването на кръв и течности в мастната тъкан и кожата.

Водородна терапия: За красотата и здравето

Как действа налягането?

Може да се окаже перманентно налягане и такова на интервали. Първият вид подобрява транспортирането на кръв и телесни течности, като възпрепятства притока им. Самото налягане успокоява лимфните съдове и вените. Течностите в мастната тъкан и кожата постепенно намаляват. От друга страна внасянето на налягане на интервали намалява натиска по време на навлизането на течности в кожата и мастната тъкан.

Терапията е подходяща за третиране най-вече на талията, седалището, бедрата и областта около коленете. По време на нея е добре човек да спортува, за да изхаби повече енергия. От 4 до 6 процедури са достатъчни, за да намалеят мазнините и целулитът в конкретната зона.

Процедурата е безболезнена, но преди нея е задължително да се консултирате със специалист. Има някои заболявания и състояния, при които не е препоръчително да се прави, за да няма усложнения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари