IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За по-свежо лице – хидратираща терапия

26 март 2019 09 50

Подгответе кожата за слънчевите лъчи

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В края на зимата по-голямата част от кожата е суха и се нуждае от освежаване. Докато краката все още са покрити от дрехите, дехидратацията по лицето си личи и не може да се скрие. Освен това поставянето на грим по нея допринася за влошаване на състоянието.

С идването на новия сезон започват да се увеличават температурите, ето защо е необходимо да подготвите лицето за слънчевите лъчи. Един от начините е подлагането му на специална хидратираща терапия, подходяща за всеки тип кожа или за възстановяване след химичен пилинг.

Има най-различни продукти, които се използват за по-ефикасното хидратиране на кожата, но преди това козметикът трябва да определи каква е степента на изсушаване на лицето, за да избере най-подходящия за вас. След което се прави пилинг, който премахва сухата и мъртва кожа по-бързо.

Алое вера, масло от арган, авокадо, карите, жожоба, баобаб, сусам, макадамия, серуми, хиалуронова киселина, са най-често използваните при хидратиращата терапия продукти. Те „се всмукват“ от кожата благодарение на специален масаж на лицето, може и чрез ултразвук. Така активните им съставки проникват в дълбочина.

Хидратиращата терапия променя повехналата кожа по лицето и отстранява лишеите. Пилингът и масажът подобряват циркулацията на кръвта в кожата и намаляват бръчките. От друга страна ултразвукът премахва замърсяванията в порите и предотвратява образуването на пъпки.

Кожата става по-мека, свежа и еластична след една процедура, но ефектът остава за по-дълго, ако грижата за лицето продължи в домашни условия. Тя трябва да се почиства и хидратира редовно всеки ден, като терапията може да се повтори още един път за месеца.

Не забравяйте, че вече слънцето става по-силно и при излизане в парка или в планината, дори и и при облачно време, е необходимо да ползвате слънцезащитен крем.

Четете още:

5 японски тайни за по-млада и хубава кожа

Къде грешите в желанието си за перфектен грим?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари