IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перлена вана – хидротерапия за отпускане на тялото

10 април 2019 11 40

Отпуска сетивата след натоварения ден

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Работата на компютър и стресът всеки ден водят до натрупване на напрежение в тялото. Освен това се появяват болки в кръста и гърба, главоболие, мигрена.

За да не изпитва такъв дискомфорт, тялото се нуждае от средства за релаксация. Например масажи, спа процедури, йога и различни видове раздвижване, които облекчават болките. Хидротерапията също се препоръчва за отпускане на сетивата след дългия и натоварен ден.

Перлената вана е една от предпочитаните процедури при така нареченото водолечение. Предлага се в много спа центрове и е нов начин за масаж на тялото – чрез специална решетка, която се поставя на дъното на ваната и изпуска въздух, който се изпомпва от компресор. Множеството балончета във водата наподобяват перлички, ето защо и името на терапията е такова.

Кои са предимствата на перлената вана?

Бълбукащата топла вода действа положително не само на физиката, но и на психиката. Тя е подходяща при хора, подложени на голям стрес, имащи заседнал начин на живот и проблеми с метаболитната система, слаби нерви и раздразнителност.

Съчетанието между водата и балончетата перли масажират тялото, намаляват напрежението и помагат при безсъние. За това спомагат и ароматните соли, които може да се добавят във ваната.

Процедурата е сравнително кратка – около 15-20 минути. Трябва да стартира поне час преди последното хранене. За да има по-осезаем ефект, е добре да се прави поне през ден в продължение на месец. След нея е препоръчително да се пият повече течности, а кожата да се намаже с хидратиращ крем или лосион.

Перлената вана не може да се прави на хора, които имат силно възпаление в организма, гъбични инфекции по кожата, високо кръвно налягане или сърдечносъдови проблеми.

След няколко потапяния във ваната човек успява да „отработи“ голямото количество стрес. Топлата вода и балончетата намаляват болките в кръста и гърба, а ароматните соли отпускат сетивата и подобряват настроението.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари