IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да поддържате маникюра си през пролетта

13 април 2019 13 15

Освежете го с няколко лесни стъпки

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

През зимата тялото ни не получава достатъчно хранителни вещества и това се отразява зле на кожата, косата и ноктите. Със затоплянето на времето е хубаво да се съсредоточим към тяхното освежаване и подхранване.

Като че ли първо обръщаме повече внимание на кожата, която има по-голяма площ и е прекалено суха по това време, с което пренебрегваме ноктите. А те може да са по-разслоени, тънки и чупливи.

Ето няколко лесни стъпки, с които да поддържате маникюра си през пролетта:

Обърнете внимание на върховете на ноктите

Има много жени, които работят на компютър. Това им създава няколко пречки – не могат да натискат клавишите с по-дълги нокти, освен това се чупят и търкат много лесно. За да нямате този проблем, нанесете тънък слой безцветен лак по върховете им. Така ще ги предпазите от деформиране. Може да сложите още един за по-голяма издръжливост.

Омекотяване на кутикулите

Някои жени си правят маникюра в домашни условия. Лакът и декорациите може да са перфектни, но състоянието на кожичките отстрани не бива да се подценява. Поне няколко пъти в годината е хубаво да ползвате услугите на специалист, който да поддържа кутикулите. Ако нямате достатъчно средства, купете си специална козметика за омекотяване на кожичките, както и ножичка за безболезненото им отстраняване.

Може да си вземете олио за кутикули, което да нанасяте около нокътната плочка вечер преди лягане, както и след лакиране.

Поставяне на топлак

Може да сте се усъвършенствали и да се справяте с правенето на страхотен маникюр вкъщи. Но ако не ползвате топлак, той няма да има онзи блясък, който придава идеалния завършек на лакирания нокът. Дори и да има някои несъвършенства по него, топлакът ще ги скрие. Освен това ще придаде по-голяма издръжливост на маникюра.

Малко брокат

Когато бързате или сте си легнали малко преди да изсъхне лакът, със сигурност имате неприятни линии по маникюра. За да ги заличите, може да ползвате брокат, който просто да поставите отгоре.

Подхранване

Не може да разчитате само на качествени лакове и масла. В началото на този сезон е хубаво да си купите някои добавки, с които да подхраните нокътя. Първо може да наблегнете на пресни плодове и зеленчуци, които са богати на витамини и минерали. Ако след няколко седмици не усетите положителна промяна, консултирайте се с лекаря си какви нутриенти може да използвате от аптеката.

Как да се грижите за кожичките на ноктите у дома?

Какви цветове да подберете за маникюра си:

Червено – винаги ще е на мода

Неутрални нюанси – подходящи за всеки ден

Лилаво – искрящо виолетово, бледолилаво, деликатно пурпурно и още куп други нюанси, с които ще имате по-цветни нокти

Синьо – много приятен и същевременно успокояващ цвят

Жълто – свързва се със слънцето, хубавото време и доброто настроение.

Искате дълги и здрави нокти? Ето какво да промените

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари