IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки при използването на гел лак

14 април 2019 13 15

Никога не го белете

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В днешно време жената има толкова много отговорности, че понякога не ѝ остава време да обърне внимание на мъжа и децата, камо ли да се наспи. Безспорно е, че лакирането на ноктите в домашни условия би ѝ коствало много, затова посещението на козметичните салони е нещо като „необходимо бягство“. Там може да релаксира и получи перфектния маникюр с гел лак.

Предимството на гел лака пред обикновения е, че той е доста по-издръжлив. Ако е направен както трябва, няма да се олюпи след 2-3 дни и ще трае поне половин месец, зависи от материалите, които са използвани. Ето защо много жени го харесват – отделят един час от свободното си време и после не мислят за маникюра си дълго време.

Гел лакът придава по-завършен вид на маникюра, но понякога жените допускат няколко основни грешки при използването му, с което съсипват здравето на своите нокти.

Неправилен подбор на салон

Ако най-често си поставяте обикновен лак у дома, но с настъпването на пролетта сте решили да прибегнете до услугите на специалист, който да обърне по-голямо внимание на грижата за ноктите и кожичките около тях, трябва внимателно да подберете салона и маникюристката. Особено ако искате да ви поставят гел лак за първи път. Ако не се информирате достатъчно за услугата и това човек с какъв опит я извършва, може да получите некачествено изпълнение. Никога не се водете от най-ниската цена. Може да изберете такава оферта, ако ви е препоръчана от близка, която наистина е доволна от маникюра си. Другото важно нещо, за което да следите, е дали за изпичането на лака се използват LED или UV лампи. Първият вид изсушават много по-бързо самия гел и не причиняват увреждане на кожата.

Обелване на лака

Гел лакът може да издържи между 2 и 3 седмици, а ако го пазите по-старателно и повече. В един момент нокътят израства твърде много и е необходимо да посетите същия маникюрист, за да го премахнете и смените с нов. Грешката на много жени е, че поради липса на време или средства пропускат това и се опитват да обелят сами гела. А това е пагубно за структурата на нокътната плочка. Не чегъртайте лака с остри предмети, нито дъвчете ноктите със зъби. Професионалистът има специални продукти за премахването на гела, които са доста по-щадящи.

Без подхранване на кожичките

Когато си направите гел лак за първи път, в салона ви предупреждават, че е добре да ползвате хидратиращ продукт за кожичките докато дойде ред за следващото ви посещение. Дали заради спестяване на средства или поради заблудата, че въпросните масла увреждат лака, някои жени не спазват препоръката. Така кутикулите около нокътната плочка изсъхват само за няколко дни.

Искате дълги и здрави нокти? Ето какво да промените

Добре е да слагате овлажняващ продукт поне 5-6 пъти след като се сдобиете с гел лак.

Чоплене на ноктите

След като имате перфектния маникюр, трябва да го пазите от наранявания и счупване. Няма как да не пипате нищо с ръцете си (привилегировани са жените със съдомиялни машини), но поне внимавайте да не чоплите ноктите и да не ги удряте рязко, ако ползвате клавиатурата на компютъра или правите нещо друго.

Ако счупите нокътя или нарушите целостта на гела, не се опитвайте да поправите нещата сами, а потърсете помощта на маникюриста.

Без почивка

Гел лакът прави безформените и къси нокти много по-красиви, но не бива да се носи постоянно. Друга грешка, която правят жените, е че държат ноктите си постоянно лакирани, а това не е редно, защото те се изтощават много лесно. Ако носите гел лак в два поредни месеца, може да си направите почивка от един, в който въобще да няма лак по ноктите ви.

Как да се грижите за кожичките на ноктите у дома?

Как да спрете да гризете ноктите си?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари