Пролетта е сезон, по време на който често пада по-голям обем коса. Освен това при някои хора има изтъняване и сухота на косъма. За да нямаме подобни проблеми, се нуждаем от подхранваща грижа.

Протеиновите продукти са част от козметиката, с която може да насърчим растежа на косата. Те съдържат важни аминокиселини, които укрепват космените фоликули и правят косъма по-здрав.

Видове протеинови продукти

С лека формула

Те се използват при малка степен на увреждане на косата, за подхранването ѝ 1-2 пъти в месеца.

Дълбоко подхранващи

Идеални за лечение на средно увредена коса. В повечето опаковки има хидратиращи агенти, които връщат влагата в косъма. Препоръчително е да се използват веднъж на две седмици.

Регенериращи

Те се използват за възстановяване на силно увредена коса. Могат да се употребяват веднъж на седмица, като съдържат протеини, които се борят със сухотата, изтъняването и накъсването на косъма.

Кои са основните предимства на протеиновата грижа?

По-мека коса

Косата е изградена от протеини. Когато тя бива третирана с продукт, богат на тях, става по-гладка, мека и сияйна, като стърчащите краища постепенно намаляват.

Укрепва косъма

Ако имате по-силен косопад и изтъняла коса, си купете шампоан или балсам, богат на протеини. Те ще укрепнат косъма и ще насърчат растежа.

Овлажняват

Протеините ще елиминират мъртвите клетки от скалпа на главата, а протеините ще овлажнят кожата в дълбочина. Това ще предотврати изсушаването на косата.

Придават обем

Ако косата ви пада като слама по раменете, може да се подстрижете и измиете със шампоан с протеини. След няколко седмици тя ще стане по-гъста и обемна.