IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Популярни продукти за красота, които са безполезни

24 април 2019 11 50

Веднъж отпусната, кожата трудно се опъва с кремове

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Използвате ли крем и тоник за лице всеки ден? Сигурни ли сте, че кожата ви има нужда от тези продукти непрекъснато? Всеки месец жените дават луди пари за различни видове козметика, голяма част от която не се нуждаят или не е за техния тип кожа. Привлечени от рекламите по телевизията и списанията, от препоръките на приятелки или близки, много дами могат да си вземат непотребна козметика.

Има много продукти, на които се носи славата, че са мегаефикасни, но истината е, че всъщност са безполезни. Разбира се, това зависи от много фактори. Ето няколко от тях:

Маски за лице

Понякога кожата на лицето е силно дехидратирана или се нуждае от подхранване. Тогава може да се ползва маска спрямо типа кожа, но това не бива да става ежедневно, а най-много един или два пъти седмично. Има някои, които са от типа „втора кожа“. Смята се, че те премахват черните точки и нечистотиите в порите, но всъщност не могат да почистят мръсотията в дълбочина. Много често жените си купуват такива маски и остават недоволни от крайния резултат.

Вместо да давате пари за маска, може да намажете лицето си с кисело мляко. Млечната киселина ще подпомогне процеса на отстраняване на мъртвите клетки и ще овлажни кожата.

Околоочен крем

Обикновено този продукт се рекламира като специализиран за чувствителната кожа около очите. Но забелязали ли сте някаква разлика след използването на скъпите околоочни кремове? В действителност много малко от тях овлажняват кожата колкото трябва. Причината е, че те не могат да навлязат в дълбочина. В действителност, дори и да има видими резултати от употребата им, те са мимолетни.

Какво да използвате вместо околоочен крем? Кожата е много уязвима на ултравиолетовите лъчи. Вече слънцето навън пече по-силно и е по-добре да помислите за защитен продукт.

Мляко за отстраняване на грим

Използването на мляко за почистване на грим вече е остаряло. В момента има доста почистващи продукти с иновативни формули, които могат едновременно да премахнат грима ви и да почистят кожата от токсини. Докато след млякото трябва да ползвате още нещо, за да сте сигурни, че по кожата ви не са останали мръсотии.

10 бюти трика, които ще преобърнат света ви

По-добре използвайте мицеларна вода, кокосово масло, тоник или специални кърпички, в които също има от въпросната вода.

Ексфолиращ скраб

Има случаи, в които този тип козметика наистина е нужна, но в други тя по-скоро вреди, отколкото да е в полза. Ексфолиантите не са за всеки ден, защото премахват естествената бариера на кожата, предпазваща от замърсяванията на околната среда.

Крем за опъване на кожата

Бръчките се развиват все повече с времето. Веднъж отпуснала се, кожата, особено на лицето, трудно би се опънала както преди само с помощта на крем. В един момент идва нужда от естетичната медицина и затова скъпите и лъскави кремове за изглаждане на бръчките не могат да ви дадат желания резултат. Те имат по-скоро временен ефект – могат да хидратират и подобрят състоянието на кожата за кратко.

Как да си направим сами ексфолиант?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари