IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина за премахване на торбичките под очите

14 май 2019 11 40

Внимавайте с ледените лъжици

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

На всеки му се случва да не може да се наспи достатъчно и да има торбички под очите на другия ден. Този проблем не бива да се пренебрегва, независимо, че може да отшуми след няколко дни.

Задържането на вода в кожата или така наречената подпухналост се получава най-вече след злоупотреба с алкохола. Той причинява дехидратация на организма, торбички и тъмни кръгове около очите, които развалят хубавия вид на лицето.

Понякога човек бърза за важна среща на работа или събитие, на което не може да се появи недоспал и със слънчеви очила, с които да прикрие отока около очите. Затова на помощ идват някои домашни средства, с които състоянието на кожата може да се подобри. Ето кои са те и как действат:

Лед

Поставянето на ледени кубчета може да освежи вида на лицето ви за по-кратко време. Само сложете няколко в найлонови пликчета и с леки потупвания докосвайте с тях торбичките или подпухналата кожа на клепачите. Може и да масажирате, но не натискайте прекалено силно.

Много жени използват и така наречените ледени лъжички. Вземете две чаени и ги оставете за известно време във фризера. Извадете ги, изчакайте около 1-2 минути и поставете лъжиците на околоочния контур. Все пак внимавайте, защото ако те са прекалено студени, ще залепнат и наранят кожата.

Ледът стимулира циркулацията на кръвта в кожата и намалява отока.

Краставица

Нашите майки често са си правили маски с краставица, за по-хидратирана кожа на лицето. Зеленчукът съдържа голямо количество вода и вещества като аскорбинова и кафеена киселина, които регенерират и намаляват възпалението.

Кафето ефективно облекчава торбичките под очите

Нарежете няколко кръгчета от краставицата и ги оставете за 1-2 минути във фризера. После ги поставете върху подпухналата част от лицето. Стойте с тях около 10-15 минути, за да може полезните вещества да навлязат в дълбочина.

Торбички с чай

Лайката е билката, която има успокояващо и противовъзпалително действие върху кожата. Може да си направите един чай с пакетче, да го изпиете и използвате пакетчето за торбичките под очите. Охладете две и ги сложете върху клепачите или околоочния контур. Ще усетите облекчение след няколко часа.

Грозде

Плодът съдържа елементи, които предотвратяват стареенето на клетките и опъват кожата. Това може да допринесе за намаляване на отока около очите. В много магазини вече продават някои видове грозде, което може да включите в режима си за няколко дни.

Упражнения

Наред с другите домашни средства, може да си помогнете, като правите няколко упражнения за „раздвижване“ на очите.

Тренирайте очните мускули като движите очите си в кръг, поглеждате на ляво и после на дясно. Ще се почувствате добре и ако затворите очи и ги покриете с длани за няколко минути.

Наред с тези съвети, не забравяйте, че качественият сън е най-ефикасното средство.

Алое вера при акне – как да го използвате?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари