IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденции в грима, които не бива да спазвате този сезон

19 май 2019 12 00

Стига с котешките очи

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Въпреки че пролетта у нас все още не е показала истинската си същност, много жени започват да обновяват гардероба и гримовете си според новите тенденции. Но могат ли да запазят своята индивидуалност?

Няма лошо да си сложите някоя блузка с флорални мотиви или малка черна рокля, но не прекалявайте с тежките мазила, защото тази пролет е по-добре да се придържате към естествената визия.

Tialoto.bg подбра няколко тенденции в грима, които е по-добре да не спазвате:

Твърде тежък грим

Всяка жена има несъвършенства по кожата на лицето, но това не бива да я кара да слага тонове фон дьо тен и пудра по нея. Достатъчно е да ги прикрие с малко коректор или хубав ВВ крем, които се доближават максимално до естествения ви цвят на лицето. Според специалистите, в момента актуален е минималистичният грим за ежедневието, докато по-силният е за предпочитане само за специални поводи.

Ако имате лунички, не ги крийте, те също имат своя чар. Колкото до сенките, нека те да не са твърде тъмни, а по-скоро близо до телесния цвят.

Нюд устни

Докато при сенките може да заложите на по-нежни цветове, същото не важи и за устните. Забравете за така наречените нюд устни. Време е да се върнем към 90-те години, когато бяха модерни червилата с различни оттенъци на кафявото. Ако все още не сте носили червено червило, заложете на класиката и си купете едно. Може да го слагате всеки ден. Цветове като бордо и виолетово също са за предпочитане пред по-светлите.

Уплътняване на устните

Ако до момента сте ползвали различни моливи за подчертаване и уплътняване на устните, изхвърлете ги или ги запазете само за крайни случаи. Вече не е актуално да си „повдигате“ устните с помощта на молив. Просто нанасяйте червилото по техните линии, а не ги изкривявайте. Ще направите по-голямо впечатление с това, че имате нормални устни, а не кокошите, към която всяка жена се стреми.

Котешки очи

Много жени обичат класиката черна линия, с която да постигнат ефекта „котешки очи“, но той вече не е толкова актуален. Вместо това може да опитате такава в графитен цвят, тъмнозелен нюанс или наситен кобалтов.

Контурите

За да изглеждате по-естествено, трябва да се разделите и със силното контуриране. Вместо това наблегнете на ружа, който ще придаде лека руменина на бузите. Може да сложите и лек бронзант.

Японско очертаване на веждите

Колкото повече неща слагате върху веждите, толкова по-нелепо ще изглеждате. По-добре е да спрете с така нареченото японско изписване на веждите. Ако все пак искате да ги оформите, това трябва да е едва доловимо, а не да привлича моментално погледа.
При празни участъци, които трябва да се запълнят, използвайте молив, чийто тон е близък до цвета на веждите. Така ще изглеждат по-естествени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари