IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кайли Дженър с критики заради орехи

22 май 2019 09 00

Звездата рекламира усилено козметиката си

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Чували ли сте за козметика в която има орехи? Безспорно е, че въпросните ядки са много полезни, защото съдържат вещества, които подхранват мозъка ни, но се ядат сурови и рядко се използват за направата на козметика. Въпреки това, милиардерката Кайли Дженър се е заела със задачата да докаже, че те могат да бъдат изключително ефикасни в грижата за кожата. 

Риалити звездата създаде нова линия, която нарече „Kylie Skin“. Продуктите в нея са за лице и от 22 май биват пуснати в продажба. Въпреки грандиозната реклама и хилядите доволни клиентки от гримовете на Кайли, много се разгневиха на това, че ексфолиантите съдържат екстракт от орехи. 

„Ексфолиант от орехи? Боже мой, защо Кайли се опитва да съсипе нашата кожа?“, пита блогърка в Instagram. Нейни колежки, представящи различни козметични продукти, също са на мнение, че това не е най-подходящата съставка. 

Много жени пишат под публикациите за продукта в социалната мрежа, че той не бива да се ползва всеки ден, както Дженър съветва. Те изтъкват, че орехите съдържат ценни витамини и минерали, но прекомерното им количество може да доведе до кожни проблеми. Освен това в ядките има йод, а той не се препоръчва при хора, имащи някои проблеми със щитовидната жлеза. 

„В орехите има твърде много мазнини. Ексфолиантът ще почисти мъртвите клетки, а какво правим с пъпките после?“, пита друга жена. 

Предстои да се установи дали наистина продуктът от серията на Кайли Дженър е опасен. Има вероятност той да бъде изтеглен от пазара, ако се докаже, че съставката може да увреди кожата на лицето. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари