IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Против целулит: Утайка от кафе

28 май 2019 08 40

Как можем да се справим с портокаловата кожа?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Защо се появява целулитът?

Целулитът засяга около 80-90% от жените. Той може да се появи навсякъде по тялото, но има тенденция най-често да бъде срещан в области, където има налични мастни тъкани като например седалището и бедрата. Едно от най-добрите домашни средства за премахване на портокаловата кожа по краката е кафето и по-специално утайката от него.

Как да се справим с него?

Проучване от 2008 г. установи, че скрабът от кафе може да намали видимостта на целулита. Това се дължи на факта, че кофеинът може да спомогне за разширяването на кръвоносните съдове и в резултат може да се намали видимостта на целулита. Чрез масажиране на утайката от кафе върху проблемната област, се стимулира притокът на кръв и се стяга кожата. По този начин се активират клетките, които произвеждат колаген, а от друга страна, се намалява активността на мастните клетки. В резултат кожата изглежда по-здрава, гладка, чиста и хидратирана.

Движение и хранене: Как да оформим тялото за лятото

Как да се грижите за кожата преди и след тренировка?

Какви са предимствата на утайката от кафе?

Кафето също е богато на антиоксиданти, които подобряват тонуса на кожата. Те включват феноли, химикали, които елиминират свободните радикали в тялото. Други предимства на кафето са ексфолиращите ефекти на утайката, които премахват мъртвите кожни клетки и придават на кожата мекота и гладкост. Чрез ексфолирането се намалява видимостта на целулита.

Още по темата можете да прочетете в puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари