IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр в стил „негативно пространство“ – как да си го направите?

28 май 2019 11 40

По-изчистени нокти за всеки ден

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Много жени си правят маникюра сами и се справят отлично. Той не е толкова издръжлив като гела, ето защо дамите, които се лакират в домашни условия, може да са с различни нокти през няколко дни. 

Според най-новите тенденции, по-естествените визии са за предпочитане пред натруфените с прекалено много камъни и други декорации нокти. Ето защо маникюрът в стил „negative space“ или така нареченото „негативно пространство“ става все по-актуален. При него нокътната плочка не е покрита изцяло с лак, дори е „полугола“. 

Въпреки това, че маникюрът е много изчистен, той пасва както за официални поводи, така и за ежедневието. Освен това не изисква много време за направата му. 

Онова, което ви трябва за „голия маникюр“, са безцветен лак, както и още няколко други цветове, самозалепващи лентички, фолио, искри, матирано покритие и някои инструменти за поставянето им. 

 

Първото нещо, което трябва да направите, е да сложите топ лак върху ноктите. След като изсъхне, може да развихрите въображението си като лакирате само няколко от тях с друг нюанс. Може да нарисувате по една малка геометрична фигура на всеки нокът, да залепите разноцветни лентички, които се пресичат или да си направите малки очички.  

За да се получи въпросното „негативно пространство“, част от нокътната плочка трябва да остане празна. Ето защо може да разположите фигурите по средата, в горния или долния край. Опитайте се да спазвате симетрия. 

 

 

Важно е да отбележим, че не бива да използвате прекалено наситени и тъмни тонове, а повече бяло и черно, както и нежни пастелени нюанси

Този тип маникюр изглежда страхотно както на дълги, така и на къси нокти – било те затъпени или с остри върхове

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари