IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огледален маникюр с прах – как да си го направите у дома?

2 юни 2019 12 00

Нужна ви е черна основа

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Огледалният маникюр е сред най-модерните този сезон. Все повече жени, които искат нещо по-нестандартно на ноктите си, си правят ноктопластика, след което избират метален или хромиран ефект. Поставянето на въпросния прах, който съществува в различни цветове не е чак толкова скъпо, но може да се прави без проблем и в домашни условия. 

Много фирми предлагат два варианта на продукта – за нанасяне върху UV-гел лак или върху обикновен, пасващи както за естествени, така и за изкуствени нокти. Разфасовките са различни, като за начинаещи има по-малки, които са придружени с апликатор. 

Сребърно, златно, зелено, розово, синьо, червено, лилаво, са най-търсените цветове от така наречения хромиран прах. За да се получи по-наситен нюанс, трябва да се нанесе първо основа от черен лак – било то обикновен или гел. Чак след това се разнася „магическият“ прах, който има огледален ефект. 

Как да си направите такъв маникюр в домашни условия?

Предварителната подготовка на ноктите е много важна. Оформете ги добре с пилата, като не пропускайте да използвате тази част от нея, която прави нокътната плочка по-гладка. По нея не бива да има неравности. Дори може да си направите кратка спа процедура, с която да омекотите ноктите. За целта ги накиснете в съд с хладка вода, в която сложете 1 лъжица морски билки и някакво масло за подхранване, например малко кокосово, което предварително сте разтопили на водна баня. След 15-20 минути подсушете ноктите с мека кърпа. 

Източник: Ebay

След това нанесете върху ноктите плътен черен лак, като след изсъхването му може да прибегнете до използването на праха. Вземете апликаторчето и го потопете в кутийката. Разнесете го добре по нокътя, така че да покрие добре основата. Може да повторите още един път. 

Ако искате по-светъл огледален маникюр, вместо черен, може да използвате и друг цвят лак. Накрая „запечатайте“ с безцветен лак и почистете полепналия прах и лак по кожата около ноктите. 

 

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари