IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнете гел лака си сами?

4 юни 2019 07 40

Лесни стъпки за всяка жена

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Гел лакът се превърна в любим на всички жени. Той позволява да използваме ръцете си свободно без да се притесняваме дали ще нараним цветовете на пръстите си. Бързозасъхващ, той остава на ръката със седмици. Но колкото и да му се радваме, идва време, когато трябва да премахнем гел лака. Доста от жените предпочитат да си спестят ходенето до салона, само за да си премахнат лака и затова решават да вземат нещата в свои ръце. И тогава започват трудностите. Ако започнете да опитвате да го отлепите, основата на ноктите ви ще се разруши. Има начини, които могат да ви помогнат в процеса на премахване. Ето кои са те.

Леко полирайте ноктите

И когато казваме леко, имаме предвид много леко. Внимавайте да не засегнете кожичките и останалата част от кожата. Използвайте пила с леки песъчинки. Тя ще помогне да премахнете горния слой на лака, което ще позволи на лакочистителя да подейства по-ефикасно.

„Облечете“ ноктите си

Трябва да си вземете лакочистител, който съдържа ацетон, защото само той ще помогне да разтвори гел лака. Направете си 10 малки квадрати от памучни тампони и след това нарежете фолиото на 10 ленти. Напоете памуците с лакочистителя и ги поставете върху ноктите. Увийте фолиото около всеки пръст и завъртете, за да не падне. Оставете да престои 10-15 минути.

Премахнете фолиото и памука

Не се притеснявайте, ако лакът ви още стои дори след първите две стъпки. Това е нормално, но трябва да е много по-лесно да се справите с проблема. Ако все още изпитвате трудности, ще трябва да повторите стъпките. Може дори да оставите ноктите си във фолиото за повече от 15 мин, но максимум 20 мин.

Подхранване

След всичките процедури, ноктите ви може да изглеждат ужасно и тук на помощ идват подхранващите масла, които заздравяват нокътя и му помагат да се възстанови по-бързо от интервенцията.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари