IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице – как да си я направите вкъщи?

8 юни 2019 09 30

Ето 4 предложения според типа кожа

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Пролетта е сезон, в който трябва да подготвите тялото си за настъпването на лятото. Тогава температурите скачат още повече, а кожата, която трябва да е мека и гладка, се сблъсква с различни предизвикателства.

Докато повечето жени и мъже премахват нежеланото окосмяване по различни части, те като че ли пренебрегват кожата на лицето, която най-много „страда“ от парещите лъчи на слънцето, влагата и бактериите.

Подборът на козметика според вашия тип кожа е най-правилният избор. Но освен нея, има няколко домашни средства, които можете да използвате между употребата на отделните продукти. Те са по-полезни, защото са натурални и не съдържат вредни съставки.

Ако искате да имате сияйна кожа на лицето и да намалите омазняването или пъпките, отворете хладилника или шкафа в кухнята. Не сте и предполагали колко неща могат да се използват за приготвянето на маска.

Ето нашите 4 предложения за маски, които да си направите вкъщи:

1. За мазна кожа

Основната съставка на тази маска е кисело мляко. Сигурно си мислите, че то ще омазни допълнително кожата на лицето, но грешите.

Смесете 3-4 лъжици мляко с 1 лъжица мая на прах. Разбъркайте енергично до получаването на фина консистенция.

Нанесете готовата смес върху добре почистено лице. Разтривайте с кръгови движения. Изчакайте около 5 минути, след което изплакнете с топла вода и подсушете с мека кърпа.

2. За всеки тип кожа

Тук основният биопродукт, който се използва е медът. Той е известен с антимикробното си действие и има оздравителен ефект за кожата. Затова става както за мазна, така и за суха, комбинирана или възпалена кожа.

Почистете добре лицето с тоник и още докато е влажно, нанесете тънък слой от меда, който трябва да е течен. Оставете да подейства 5-10 минути.

Първо изплакнете медената маска с топла, после със студена вода, за да стимулирате кръвообращението в кожата на лицето. Подсушете водата с мека кърпа.

Източник: IStockphoto

3. За суха кожа

Този сезон има много зеленчуци. Смята се, че краставицата е един от най-полезните за грижата за кожата на лицето. 90 % от нея е вода. Ако имате проблем с хидратирането, направете си маска с нея.

Настържете половин краставица на ситно. Смесете я с няколко лъжици овесено брашно и 1-2 лъжици кисело мляко. Намажете добре лицето и легнете. След около 20-30 минути премахнете с хладка вода.

4. Детоксикираща

Маската става за всеки тип кожа. Нейната основна съставка е суперплодът авокадо, който съдържа мощни антиоксиданти. Те премахват токсините от кожата и я омекотяват.

Намачкайте хубаво половинката на добре узряло авокадо. Намажете с кашата лицето. След около 15 минути измийте с топла, след което със студена вода. Попийте водата със суха памучна кърпа. Може да си правите тези маски един път седмично, за да може кожата на лицето ви да бъде по-здрава и хубава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари