IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сапфирена терапия – за регенерация на кожата

5 юни 2019 07 50

Вижте как кристалът влияе на тъканите

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Сухата и посивяла кожа е проблем на много жени през пролетта. Ако попадате в тази група, се нуждаете от подготовка за лятото, защото по-високите температури също носят отрицателни последици. Ето защо може да се поглезите с луксозна спа терапия.

Третирането на кожата с кристали се практикува от години. Благодарение на техните активни съставки, кожата е по-млада и тонизирана.

Най-известните процедури, които се предлагат в козметичните студиа и спа центрове, са със злато, диаманти, рубини или сапфири – неща, които някои жени носят като украшения. Всяка от тях се прилага според различния тип кожа.

Най-търсени са терапиите за лице, но също така има за ръце, както и за цяло тяло.

Сапфирът регенерира кожата

Скъпоценният камък със син цвят се използва за амулет. Той е символ на вярност и се вгражда в много бижута. Освен това прахът от него често се използва за кристалотерапия.

Източник: IStockphoto

Спа терапията със сапфир е подходяща за хора, които имат суха и увредена кожа. Няколко процедури я регенерират и овлажняват в дълбочина. Тя изглежда по-млада и румена.

Какво представлява процедурата?

Да вземем за пример лицето, което обикновено козметикът почиства добре с лосион. След това се предприема нежно ексфолиране, за да бъдат премахнати мъртвите клетки. После идва ред на регенериращия серум със сапфирените микросфери. Те навлизат в най-долния слой на кожата. Активните им съставки елиминират токсините, възстановяват мускулите, придават блясък. Може да бъде поставена и антистрес маска, която също съдържа сапфирен прах.

Накрая се прилага лицево точков масаж, който подобрява кръвообращението на кожата.

Сапфирената терапия не е от най-евтините процедури. Дори и да си позволите ходенето в спа центъра само един път, ще усетите разликата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари