IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготовка за плажа: Диодна лазерна епилация

7 юни 2019 07 50

За по-лесно премахване на космите

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В края на пролетта вече много от нас се подготвят за предстоящата почивка. Освен търсенето на изгодни оферти, бански и подходяща козметика, дамите са изправени пред дилема – как да се избавят от окосмяването на някои части от тялото. Тъй като бръсненето е много евтино, но нетрайно решение, те търсят нещо по-добро.

Премахването на космите чрез лазер е много по-щадящо кожата, като ефектът остава за по-дълго време. Затова все повече дами го използват не само през лятото, а и всеки сезон. Уредът не води до врастването на косъмчетата, освен това предотвратява възпаление и зачервяване.

Има най-различни лазери, които се използват за обезкосмяване на ръце, крака, брадичка, подмишници, интимната зона. За предпочитане е да се доверите на дерматолози, които ги използват и така да си спестите излишни главоболия.

Диодната лазерна епилация е сред най-популярните за елиминиране на космите. При нея се използват няколко вида уреди, при които дължината на вълната е различна. Общото между тях е, че са по-мощни от обикновените. Повечето са снабдени със система на охлаждане, благодарение на която не се усеща неприятното парене по кожата.

Използването на конкретния лазер се смята за най-безболезнено. Разбира се, това не важи при окосмяването по интимните части, което е по-гъсто, а същевременно кожата е по-чувствителна.

Как работи диодният лазер?


Източник: IStockphoto

Смята се, че той може да премахне космите при кожа от 1-ви до 6-ти фототип. Лъчите атакуват меланина или пигмента на космения фоликул благодарение на специални импулси. По-високата им температура разрушава клетката, но кожата остава невредима.

Трябва ли предварителна подготовка?

Винаги преди започването на процедурата дерматологът разяснява как протича тя и преценява кой тип кожа имате. Хубаво е космите да са по-големи и да не са премахвани поне 1-2 седмици. Зоната, която ще се третира, трябва да се избръсне предварително, след това специалистът я дезинфектира. Той може да покрие някои бенки.

Как действа епилацията?

При първия път лазерът отстранява само косъмчетата, които се намират в активна фаза. Чак след 30-40 дни се появяват нови или накратко – растежът на фоликулите се забавя. Ето защо, за по-добър резултат, са нужни поне 6 процедури.

Смята се, че най-високият клас в перманентната епилация е диодната с дължина на вълната от 808 nm. Кожата се загрява съвсем леко и рискът от зачервяване е минимален. Космите не се появяват до 10-15 дни.

Онова, което трябва да запомните след процедурата, е че не бива да се бръснете поне 1 месец. Въобще, следващото премахване на космите трябва да бъде пак с лазер.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари