IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с фолио – как да си го направите?

12 юни 2019 08 15

За по-свежи нокти през лятото

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всяка жена иска да има перфектен маникюр. Лятото предразполага към използването на по-нестандартни цветове и дизайни на ноктите. Забравете за лакирането им само в един цвят и се опитайте да експериментирате у дома. 

Техниката, при която се използва фолио, все още е актуална. Чрез нея може да си направите страхотен маникюр, при това в домашни условия. Може да се прилага както при нокти с гел-лак, така и на такива, върху които е нанесен съвсем обикновен. 

Фолиото за декориране на ноктите се предлага в най-различни цветове. То може да покрие плътно целия нокът или да бъде нарязано на малки парченца, които да се разположат където поискате. Комбинира се с кристали, камъчета и други дребни декорации. 

Необходими материали: 

– безцветен лак;

– основен цвят лак; 

– цветно фолио; 

– пинсета за поставяне на декорации.

Как да си направите красив маникюр с фолио и обикновен лак?


Стъпка 1

Нарежете фолиото, което сте си избрали. Може да си „поиграете“, като изрежете геометрични фигурки или просто да разкъсате едно голямо парче на по-малки. 

Огледален маникюр с прах – как да си го направите у дома?

Стъпка 2

Почистете добре ноктите и ги оформете с пиличката. Нанесете от основния цвят на всички нокти. След като той изсъхне, сложете по един слой от безцветния лак. 

Многоцветен маникюр: Хит за пролет-лято 2019

Стъпка 3

Докато безцветният лак не е изсъхнал, бързо наредете на всеки нокът от нарязаните парченца фолио. При някои видове фолио се ползва пинсета, с която то по-лесно се лепи на целия нокът, след което се дърпа рязко и блясъкът му остава по плочката. 

Стъпка 4

След като сте готови с фолиото, завършете с безцветен лак отгоре. 

Маникюр в стил „негативно пространство“ – как да си го направите?

Ако искате да лепите само парченцата, без да се бавите с отлепването им, потърсете специално фолио, което може да се залепва директно върху лака или това става с помощта на специално лепило. 

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари