IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да прикрием умората на лицето?

17 юни 2019 12 00

Лесни начини, с които да се подготвите за поредния работен ден

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато сте уморени или не спите достатъчно, това се отразява най-много на кожата. Преработването и липсата на сън могат да нарушат кръвообращението и това да доведе до т. нар. състояние кожна умора. Това предизвиква лицето ви да изглежда сухо и дори бледо.

Тези дни са наистина ужасни за всяка жена и настроението се разваля още от сутринта. Независимо колко усърдно се опитвате да се справите с този проблем, той не иска да изчезне. Ако нямате време да поспите още малко, то ще ви трябват други трикове, с които да прикриете умората и претоварването.

Ето няколко съвета как лесно можете да скриете от колегите и околните, че в момента не се чувствате много добре.

Можете да започнете с хидратиране на кожата, което ще ви помогне да изглеждате по-жизнени и блестящи. Ако чувствате лицето си изключително сухо, използвайте подхранващо олио за лице, за да придадете по-добър вид на кожата си.

Когато изглеждате малко бледи, можете да се насочите към лек фон дьо тен, който просто да прикрие умората. Не правете грешката да сложите по-тъмен нюанс, защото това може да придаде още по-уморен вид на кожата ви. Ако нямате светъл фон дьо тен, то тогава може да смесите този вкъщи с крем и тогава да го нанесете на лицето си.

Придайте по-здрав вид на кожата си с лек руж. Използвайте естествен и допълващ нюанс и го добавете върху скулите. Така не само ще изглеждате красиви, но и ще успеете да заблудите колегите си, че сте готови за поредния работен ден.

Ако очите ви са твърде уморени, използвайте капки за подхранване на очите. Тук изкуствените сълзи ще са ви от голяма полза, за да изглеждате по-бодри. Също така може да сложите малко очна линия, с която да придадете на очите си изящност и красота и по този начин ще успеете да прикриете умората.

Както очите, така и устните ви могат да издадат, че сте уморени. Ако те са сухи и напукани, използвайте лек балсам за устни, с който да ги хидратирате.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари