IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мерки срещу целулита: Вакуум масаж

26 юни 2019 07 40

Какво представлява той и защо е ефективен?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Целулитът на кожата по бедрата, корема и седалището е проблем, с който се е сблъсквала почти всяка жена. Погрешно е схващането, че целулитът се дължи само на наднорменото тегло. Лошата диета допринася за образуването и нарастването му, но хормонални смущения, заболявания, неблагоприятна поза при работа, както и стресът, също могат да доведат до поява на целулит.

Най-разпространената и често прилагана антицелулитна процедура е мануалният антицелулитен масаж. Той е широкопредлаган и достъпен, ефективен метод за борба с този недостатък. Разновидност на масажните антицелулитни процедури е вакуум масажът.

Преди да започнат процедурите по вакуум масаж е необходимо да се подготви тялото за него. Това става чрез мануален масаж, който може да се осъществи както от професионалист, така и от нас самите в домашни условия. Като помощни стедства могат да се използват валяци, четки, както и специални масажни ръкавици. Тялото се масажира с теглещи движения и леко разтягане на кожата, като посоката винаги трябва да съвпада с посоката на лимфния дренаж (от периферията към центъра на тялото). Важно е да не се оказва натиск на местата, където има проява на разширени вени. Такъв масаж се прави сутрин и вечер всеки ден.

Вакуумът и специално конструираните масажни ролки изпълняват ролята на дрениращ  фактор и подпомагат процеса на освобождаване от тялото на токсичните вещества и целулитните натрупвания. Изсмукване на мастните натрупвания с помощта на вендузи, които стимулират притока на кръв в лимфата на кожата. Преди поставянето на накрайника за вакумен масаж, върху третираната зона се нанася антицелулитно олио.

Снимка: Pixabay

Функцията вакуумно всмукване на кожата разширява съдовете и подобрява кръвообращението, като в следствие на това неравностите постепенно изчезват. Еластичността на кожната тъкан се повишава и  кожата придобива по-гладък и нежнен вид. Освен козметичен, вакуумният масаж може да бъде и лечебен, защото чрез него се подобрява циркулацията на кръвта, засилва се обмяната на веществата и се повишават функциите и тонусът на мускулите.

Оше за вакуум масажа можете да прочетете в Puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари