IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водно дермабразио - за по-хидратирана кожа

27 юни 2019 11 40

Процедурата се използва и за почистване

Pixabay

Pixabay

През лятото кожата се нуждае от по-качествена хидратация, за да бъде здрава и гладка. Слънчевите лъчи неминуемо е изсушават, а понякога пиенето на вода и използването на лосиони не е достатъчно. 

Дали преди или след море, кожата на тялото се нуждае от регенериране. Водното дермабразио е една от процедурите, които се препоръчват за по-бързо и безболезнено "полиране". Тя съчетава вакумния масаж и водния поток, за да премахне мъртвите клетки и хидратира.  


За разлика от обикновеното микродермабразио, при което се използват кристали и диамантени частици, при това има струи с вода. Те "съживяват" сухата и сива кожа, изравняват тена, подобряват кръвообращението и производството на колаген. 

Едно от основните предимства на водното микродермабразио е, че може да се прави по всяко време на годината, докато обикновеното е само зимата. Подходящо е за всеки тип кожа, като не оставя зачервявания по кожата и неприятна болка. 

Какво представлява процедурата?

В повечето козметични салони се предлагат два вида - обикновено и пилинг водно дермабразио. 

При пилинга порите се почистват от натрупаната мръсотия. Терапията спомага за разкъсване на връзките между мъртвите клетки и по този начин мъртвата кожа пада по-лесно. Следващата стъпка е ексфолирането, при което излишният себум се всмуква с помощта на уред с вакум. Водната струя пък подобрява микроциркулацията и улеснява лимфния дренаж, което повишава тонуса на кожата. 

Хидратацията: Най-важното за твоята кожа

Ако кожата на лицето, например, е силно замърсена, се прави екстракция. Тя елиминира подкожните комедони чрез силата на водната струя. След това се намазва специален серум, който действа като антисептик. 

След като кожата е по-чиста и ексфолирана, се пристъпва към така наречения кислороден душ. Уредът впръсква кислород в клетките, както и някои полезни съставки като витамини. Те подобряват хидратацията, правят кожата по-гладка и опъната. 

Водното дермабразио няма дълъг период на възстановяване и противопоказания. Въпреки това, преди да се подложите на процедурата, се консултирайте с дерматолог или козметик. 

За по-здрава и гладка кожа - розова вода 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари