IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полка маникюр - как да си го направите?

28 юни 2019 09 50

Точките винаги са на мода

IStockphoto

IStockphoto

Лятото е идеалното време за експериментиране с маникюра и педикюра. В кой друг сезон от годината имате такава голяма възможност да показвате ежедневно и двете? Вместо да се лакирате само с един цвят, може да разнообразите като разкрасите ноктите си с помощта на точки. 

Полка маникюрът е една от тенденциите за лято 2019. Разположени по различен начин, без значение дали са по-малки или големи, в един или няколко цвята, точките създават усещането за нежен и елегантен маникюр. 

Този маникюр не изисква кой знае какви скъпи лакове и пособия. По-сръчните и търпеливи дами могат да си го направят у дома, само за 20-30 минути. 

Какво ви е необходимо за полка маникюр? 

- по-светъл цвят лак за основа;

- други/и за точките;

- уред за поставяне на точки или стар химикал; 

- алуминиево фолио;

- топлак. 

 


 

Как да си направите маникюра стъпка по стъпка?

1. Първо почистете добре кожичките около ноктите, оформете нокътните плочки с помощта на пиличката. 

2. Нанесете лака, който сте избрали за основа. За да се получи по-естествен, използвайте бежаво, светлорозово, бяло, пепел от рози...

Маникюр с вестник – как да си го направите?

3. След като основата е добре изсъхнала, вземете лака/лаковете, които сте избрали за точките. Капнете по няколко капки от тях на фолиото. Потопете в единия цвят инструмента или върха на химикала, после направете точка върху нокътя. 

4. Разположението на точките избирате вие. Може да поставите точки в различен цвят точно по средата на нокътя, като започнете от основата или от края. Има вариант да започнете с по-големи и постепенно да намалявате размера им. Най-популярният полка маникюр е с точки, разположени симетрично по целия нокът. Развихрете въображението си. 

 

 

5. Изчакайте 5-6 минути, за да изсъхнат добре точките, след което "запечатайте" с безцветен лак. Така маникюрът ще издържи по-дълго. 

Маникюр със стикери - как да си го направите?

Не е задължително всички нокти да са с точки. Може да украсите с тях само един или да се редуват през един. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари