IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пособия за маникюр, които да ползвате у дома

2 юли 2019 14 40

Задължително си купете пила

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Ноктите ви са отражение на вашето здравословно състояние, а начинът, по който се грижите за тях показва до голяма степен какви са хигиенните ви навици. Никой не обича да му подадат ръка с мръсни и прекалено дълги нокти.

Много жени имат натоварено ежедневие. Те са щастливи, ако успеят да се справят с домакинските задължения и отделят време на децата. Затова едва ли в натоварения им график има свободно място за маникюр. И докато едни не ходят на специалист поради липсата на време, други имат финансови притеснения.

Грижата за ноктите и кожата около тях е много важна. Ако за няколко седмици я занемарите, те ще загрубеят и ще станат по-уязвими на увреждания. Погледнете ноктите си, ако те са разслоени, без липса на блясък и безформени, то спешно се нуждаете от няколко пособия, с които да промените вида им. Ето какво да си купите за по-хубав маникюр в домашни условия:

1. Нокторезачка

Основният инструмент, който трябва да имате в несесера си за маникюр и педикюр. Тъй като ноктите са една от най-мръсните части от тялото, по тях попадат най-различни микроорганизми. За да предотвратите разпространението на бактерии и ги пазите чисти, е добре да използвате нокторезачката от време на време и ги държите по-къси.

Полка маникюр – как да си го направите?

Важно е да знаете, че всеки в семейството трябва да си има собствена нокторезачка. Така е по-хигиенично, иначе ползвайки чужда рискувате да инфектирате ноктите и кожата около тях. Винаги след използване я измивайте.

2. Бутало за кожички

Хубаво е да разполагате с инструмент за избутване на кожичките, които се натрупват в основата на нокътя с времето. Той трябва да се използва след нокторезачката. Тъй като кожата там е по-твърда, с буталото тя по-лесно се отстранява. Разбира се, за това спомагат и специални козметични средства, които се поставят предварително, за да омекотят кожата около плочката.

Не забравяйте, че никога не бива да режете кожичките в основата на нокътя, а само да ги избутвате с инструмента.

3. Ножичка/клещи за кожички

Когато не полагате достатъчно грижи за ноктите и кожата на ръцете, се появяват сухи кожички отстрани. Някои жени и мъже ги дърпат с пръст, което може да е доста болезнено. Ножичките и клещите са създадени, за да ги отстраните по-лесно. Те стават както за маникюр, така и педикюр. След като използвате буталото, вземете един от двата инструмента.

Пет витамина за по-здрави и по-дълги нокти

5. Пила за нокти

Друго основно нещо, с което трябва да разполагате и винаги да ви е на удобно място. На пазара има най-различни, но най-добре е да си закупите така наречената блок-пила, която има четири страни, защото е най-практична.

Най-грапавата страна на пилата може да използвате, за да скъсите и оформите ноктите след резачката. Следващата страна обикновено е за премахване на неравностите, докато третата изравнява повърхността на плочките. Любим на много дами е четвъртият слой, който има полиращ ефект. Той придава блясък на ноктите и те вече са готови за лакиране и декорации.

За да имате по-здрави и хубави нокти, си купете заздравител или масло за кожички. Те ще са ваш първи съюзник в грижата за кожата у дома.

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари