IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справим с торбичките под очите?

3 юли 2019 07 40

Проблем, който тормози всеки от нас

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кожата под очите е най-нежна и се нуждае от най-много грижа. Един от най-честите проблеми, свързани с това място, е появата на торбички. Това се случва, когато кожата започва да се подува в резултат от липса на сън, умора и дори от продължителен плач.

Има някои стъпки обаче, които могат да ви помогнат да се справите с този проблем, който се среща все по-често като резултат от забързаното ежедневие.

Пийте повече вода преди да си легнете

Задържането на вода е една от причините за подпухналост. Това се получава, когато не пиете достатъчно течности по време на деня и тялото ви губи хидратация.

Затова е хубаво да пиете достатъчно количество вода преди лягане, за да може тялото ви да има необходимото количество течности през цялата нощ. Като цяло е препоръчително да пиете течности през целия ден, за да се справите с подпухналостта на кожата под очите.

Избягвайте алкохол и вредни храни

Яденето на храни като пуканки и чипс докато гледате телевизия или филм преди да си легнете е възможна причина на сутринта да се събудите с торбички под очите.

Това се получава заради голямото съдържание на сол. Алкохолът, от своя страна, предизвиква дехидратация и затова след купон имате чувството, че цялото ви лице изглежда няколко килограма по-дебело.

Отървете се от неща, които може да предизвикат алергии

Дори и да не смятате, че имате непоносимост към околната среда, е хубаво да чистите дома си често и да сменяте чаршафите си поне веднъж седмично. Прахът може да предизвика замърсяване на кожата, което, от своя страна, води до подпухналост и торбички под очите.

Забравете за стреса

Със сигурност в момента балансирате няколко неща в ежедневието си и нямате време дори да починете за малко. Все пак обаче трябва да намерите време за себе си, когато да не мислите за нищо. Стресът освен, че причинява раздразнителност и води до непродуктивност, кара организма да се чувства уморен. Това води до нарушени нива на сол в организма, което е причина за подпухналостта.

Едно от решенията за справяне с торбичките е изстудена лъжица. Звучи невероятно, но много експерти съветват да имате една лъжица в камерата и когато видите, че имате дори леки наченки на подпухналост под очите, може да я сложите на мястото за няколко минути. Това ще помогне на кръвоносните съдове да се свият и кожата ви да приеме нормалния си вид.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари